Firefox 68 ESR: wat beheerders moeten weten

0
47

door Martin Brinkmann op juli 07, 2019 in het Firefox – Laatste Update: juli 07, 2019 – Geen reacties

Mozilla Firefox zal worden opgewaardeerd naar versie 68.0 volgende week dinsdag. De nieuwe versie is de basis voor de volgende Extended Support Release (ESR) versie van de Firefox web browser. Organisaties en thuisgebruikers die een Firefox ESR hebben tot en met 22 oktober 2019 te upgraden naar de nieuwe ESR-versies.

Mozilla zal vrijgeven twee extra updates voor de snel-to-be-vervangen versie van Firefox ESR te geven organisaties voldoende tijd voor het testen van de nieuwe release en het uitvoeren van de upgrade.

Firefox 68.0 en Firefox ESR 68 delen de meeste functies; er zijn echter enkele verschillen tussen de twee versies van de Firefox webbrowser.

firefox ESR profile

Hier is wat is er anders en wat is er veranderd:

  • Geen WebRender ondersteuning. WebRender is nog in ontwikkeling. Mozilla toegevoegd WebRender ondersteuning in Firefox 67 maar het kon slechts voor een klein aantal gebruikers van Firefox.
  • Het Systeem Van Certificaten. Firefox maakt gebruik van zijn eigen certificering store standaard. Firefox ESR 68 het certificaat gebruikt voor het opslaan van het besturingssysteem standaard, en niet de Firefox-certificering te slaan. Organisaties die willen veranderen dat nodig is om de voorkeur van de veiligheid.enterprise_roots.ingeschakeld op false op about:config of via andere middelen.
  • Man-in-the-Middle-detectie uitgeschakeld. Firefox 68 detecteert problemen die veroorzaakt worden door man-in-the-middle-interferentie; deze detectie is uitgeschakeld in Firefox ESR 68.0 gevolg van het gebruik van het systeem van certificaten. Organisaties nodig is om de voorkeur van de veiligheid.certerrors.mitm.auto_enable_enterprise_roots op true in te schakelen.
  • Dienstverleners gehandicapten. Firefox ESR biedt geen ondersteuning voor dienstverleners standaard. De functie kan worden ingeschakeld als dat nodig is. Admins nodig is om de voorkeur van de dom.serviceWorkers.enabled op true in te schakelen.
  • Push-Meldingen uitgeschakeld. Ook push-meldingen zijn niet standaard in Firefox ESR. Admins nodig is om de voorkeur van de dom.duw.enabled op true de functie in te schakelen in Firefox ESR.
  • Disable add-on ondertekening vereiste. Firefox ESR is de enige versie van de Firefox webbrowser ondersteunt de deactivering van de browser add-on ondertekening vereiste. De functie is standaard ingeschakeld. Admins kunnen uitschakelen door het instellen van de voorkeur xpinstall.handtekeningen.vereist is onwaar.
  • Zoekmachines Beleid is ESR-exclusief. Stelt beheerders in staat om de standaard zoekmachine.
  • Alle andere beleidsmaatregelen die werden ESR-exclusief in Firefox 60 ESR zijn niet exclusief meer.
  • Legacy-Profielen. Firefox ESR 68 ondersteunt de nieuwe one-profiel per installatie van speciale profielen richtlijn van de Firefox web browser. Beheerders kunnen de variabele MOZ_LEGACY_PROFILES om de functie uit te schakelen.
  • Downgraden bescherming. Firefox 67 en nieuwe ondersteuning voor het downgraden bescherming om te voorkomen dat de problemen veroorzaakt door lagere versies van Firefox. Beheerders kunnen de variabele MOZ_ALLOW_DOWNGRADE of Firefox met –allow-downgrade voor het uitschakelen van de functionaliteit.

Firefox-gebruikers die niet de ESR-versie van de browser kunt instellen dat een aantal van de opties, bijvoorbeeld voor het uitschakelen van push-notificaties in Firefox of uitschakelen van Dienst Werknemers.

Nu: bent u van Firefox, zo ja, welke versie en waarom? (via Sören Hentzschel)