Heeft Microsoft ook gewoon even de Telemetrie bom op Windows 7-gebruikers zonder iemand te vertellen?

0
39

door Martin Brinkmann op 11 juli 2019 in Windows – 3 reacties

Microsoft beveiligingsupdates uitgebracht voor alle ondersteunde besturingssystemen op de juli 2019 Patch Dag. Windows 7 beheerders krijgen om te kiezen tussen een security-update alleen of een maandelijkse update rollup. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de beveiliging alleen zogenaamd bevat alleen security-patches, terwijl de maandelijkse update rollup kunnen ook niet-wijzigingen in de beveiliging.

KB4507456, die deze maand de veiligheid van alleen-update, lijkt het om meer dan alleen veiligheid patches voor de verschillende onderdelen van het Windows 7-besturingssysteem. Volgens rapporten, de installatie van de security-only update vervangt de beruchte KB2952664, de Compatibility update voor het houden van Windows up-to-date en ook voor te zorgen dat upgrades naar Windows 10 werken zoals verwacht.

Met de juli 2019-07 Veiligheid Alleen de Kwaliteit Update KB4507456, heeft Microsoft gleed deze functionaliteit in een security-alleen patch, zonder enige waarschuwing, waardoor het toevoegen van de “Compatibiliteit Taxateur” en de geplande taken (telemetrie) op de update. De details van het pakket voor KB4507456 zeggen dat het vervangt KB2952664 (onder andere updates).

microsoft-windows 7 telemetry bomb

Tip: Gids op het Blokkeren van Telemetrie in Windows 7 en 8.1

De vrijlating leidde tot angst onder sommige admins dat Microsoft zou zijn gedaald de update in de voorbereiding van Windows 7 ‘ s end en de verwachte druk op de Windows-10 op deze systemen.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft gleed Compatibiliteit Taxateur in een security-update alleen. Het bedrijf deed dat in September 2018 voor Windows 7, maar de hoogte van gebruikers en beheerders over het van tevoren.

De juli 2019 lijkt een herhaling van dat, maar zonder de waarschuwing. Eenmaal geïnstalleerd, wordt een nieuw geplande taak wordt toegevoegd aan het systeem op basis van Microsoft – > Windows – > Applicatie-Ervaring.

Ed Bott pakte het verhaal op ZDnet waarin wordt bevestigd dat de beveiliging alleen-update heeft in feite zijn de Compatibiliteit Taxateur tool. Bott blijkt echter, dat er misschien nog een eenvoudiger verklaring voor de inclusie: dat de tool zelf had een security probleem dat Microsoft vast met de release.

Bott presenteert geen bewijs aan de andere kant dat de update vast beveiligingsproblemen in de Taxateur tool. Gezien het ontbreken van gegevens, zou ik niet te snel te verwerpen van de hypothese. Voor nu, alles wat we weten is dat Microsoft druk op de update naar Windows 7 apparaten als onderdeel van de beveiliging alleen-update. Het zou een ander geval van Microsoft gewoon Microsoft.

Communicatie en openheid is verbeterd in de afgelopen jaren bij Microsoft, maar als Bott punten uit, er zijn nog steeds problemen “waar het bedrijf hardnekkig zwijgen is verbijsterend”.

Ondersteuning voor Windows 7 eindigt in januari 2020 en Microsoft begonnen met het tonen van meldingen over het aanstaande einde al. Het bedrijf beloofde echter dat het niet uitvoeren van een ander Windows-10-campagne op de gebruiker apparaten.

Enterprise-klanten kunnen kopen tot drie jaar ondersteuning extensies die kosten ze $50, $100 en $200 per gebruiker en het jaar respectievelijk.