Frankrike går omsättning-baserade skatteutgifterna för tech-jättar trots ogillande OSS

0
42

Stora företag kommer nu att bli tvungen att betala 3% i skatt av den totala årliga intäkter till den franska regeringen efter ett Lagförslag inriktning GAFA företag — en förkortning för Google, Apple, Facebook och Amazon — antogs på torsdagen.

En ny 3% i skatt kommer att tillämpas för att högteknologiska företag som göra 750 miljoner euro globalt och 25 miljoner euro i Frankrike från offentliga reklam och digital förmedlande tjänster till konsumenter. Online-företag, digitala tjänster, företag som tillhandahåller kommunikation, betalning eller finansiella tjänster är undantagna från 3 procent i skatt.

Den som går i Räkningen kommer en dag efter OSS började sin undersökning enligt artikel 301 i den Trade Act 1974 i den då föreslagna skattelagstiftningen. USA var orolig för att den skatt som skulle orättvist rikta OSS tech företag på grund av att dem är global ledare inom denna marknad.

“Usa är mycket oroade över att det digitala tjänster skatt som förväntas passera den franska Senaten i morgon mål orättvist Amerikanska företag,” OSS handelsrepresentant Robert Lighthizer sade på onsdagen.

“Ordföranden har lett till att vi undersöka effekterna av denna lagstiftning och avgöra om det är diskriminerande eller orimligt och bördor eller begränsar Usa-handel.”

Genom att genomföra en utredning genom artikel 301 i Trade Act 1974, USA: s President Donald Trump har förmågan att tillämpa tullar mot Frankrike om det anses att den skatt som skadar OSS företag.

Se även: Google Japan uppges ha misslyckats med att förklara ¥3,5 miljarder kronor för skatteändamål

Frankrikes Finansminister Bruno Le Maire har arbetat för en 3% skatt på stora tech-företag som sedan början av 2018, när EU började först kollat en sådan skatt för att förhindra förlust-att flytta till länder med lägre skattesatser.

Diskussioner om en eu-omfattande skatt hade kommit till ett dödläge dock med Danmark, Sverige och Finland motsätter sig skatt. Le Maire i December sade då att Frankrike skulle se till skatt tech jättar på nationell nivå i och med 2019 om EU kan inte komma överens om en lösning för att klara 3% i skatt, som rapporterats av ZDNet syster sajten CNET, som kulminerade i förbigående av det nya Lagförslaget.

Innan den nya skatten Bill, den franska regeringen och den Europeiska Unionen hade redan genomfört olika utredningar om Apple, Google, Amazon och Facebook för att avgöra om de var för att undvika att betala skatt.

I December, Frankrike gjort en överenskommelse med Apple för företaget att betala 500 miljoner euro i retroaktiva skatter efter flera månader av förhandlingar mellan de båda parterna.

Relaterade Täckning

Nya Zeeland för att införa sin egen Google-skatt ” om den internationella rätten att ändra bud misslyckas

Landet vill bättre skatt NZ$2,7 miljarder kronor i intäkter från gränsöverskridande digitala tjänster och ber sin OECD kamrater att ändra internationella regler.

Google hävdar enlighet med global skatt regler, ryggar verka för internationell standard

Sökmotorn är jätte driver på för en ny internationell skatt uppgörelse som inte diskriminerar utländska företag.

Apple att betala 500 miljoner euro i ryggen skatter till Frankrike: Rapport

Affären gjordes i December, efter en flera år revision som utförs av franska myndigheter.

Tyskland vill stoppa OSS tech jätten skatteflykt: Rapport

Tyskland och Frankrike kommer att driva ett tillslag mot skatteflykt genom att multinationella tech jättar, enligt en rapport.

Hur EU: s AI etiska riktlinjer kommer att påverka OSS företag (TechRepublic)

EU: s riktlinjer erbjuda ett ramverk för etiskt, pålitlig artificiell intelligens för företag och myndigheter.

Relaterade Ämnen:

EU

Regeringen

Tech-Industrin