Google er inn og lytte til kundens stemme vekselsvirkningene

0
35

av Martin Brinkmann på juli 12, 2019 i Google – Ingen kommentarer

Enheter som Google Hjem, Google-Hjelperen eller Amazons Alexa har økt i popularitet i de siste årene. Deres hovedformål er å gjøre hverdagen enklere for folk, ved å svare på spørsmål eller kontrollere visse funksjoner som avspilling av musikk.

De enheter som er drevet av aktivering setninger. Google-kunder trenger å si “Okay Google” for å aktivere enheten og kommunisere med det. En kunde kan be om det lokale været for dagen, eller om trafikk, og enheten ville gi svar på at hvis spørsmålet er forstått nøyaktig.

Motstandere av disse enhetene har personvernet noen hevder at folk legger spionasje enheter i sine hjem og arbeidsplasser når de setter opp disse smarte stemme-drevne enheter.

google voice audio activity

En fersk rapport fra Belgiske TV-stasjon VRT NWS bekrefter noen av disse bekymringene, i hvert fall til en viss grad. Ifølge rapporten, noe som er sagt mens enhetene er activat er tatt opp og lagret av selskapet. Enda verre fra et personvern synspunkt, noen ansatte lytte til noen av de samtaler til å trene algoritmen.

VRT NWS journalister snakket til en av Googles underleverandører som viste journalistene systemet. Ifølge rapporten, Google har tusenvis av mennesker over hele verden lytter til lyd utdrag; i Flandern og Holland alene om et dusin mennesker.

Underleverandøren åpenbart at systemet er brukt til å trene algoritmen slik at den bedre forstår “subtile forskjeller og egenskaper av det nederlandske språket”, og at det samme er tilfelle for andre å lytte drift og språk i andre regioner.

Talegjenkjenning skaper en utskrift av opptak automatisk, og en av de viktigste oppgavene for ansatte som arbeider på dette er å lytte til samtaler, og sørg for at transkripsjonen er nøyaktig.

Google forsøker å anonyme data før det er gjort tilgjengelig for ansatte, men automatisert anonymisering er aldri 100% nøyaktig. Mens Google fjerner navn på brukere og andre identifiserende opplysninger, er det endrer ikke opptaket av seg selv. Brukere som avsløre personlig og privat informasjon når de snakker til den enheten som har spilt inn. De ansatte se transkripsjonen og lytte til samtalen, og som kan føre til avdekking av identiteter.

Det team av journalister lyttet til mer enn tusen utdrag inkludert mer enn 150 som ble spilt inn selv om aktivering ord ble ikke gitt klart. Enheter som er programmert med en viss grad av toleranse for å sørge for at aktivering ord er anerkjent, selv om uttrykket er ikke uttalt klart og tydelig. Ulempen med dette er at samtaler kan bli tatt opp selv om deltakerne har aldri ønsket å kommunisere med smart enhet.

En Google-erklæring om hendelsen bekrefter at selskapet revurderer “rundt 0,2% av alle opptak”.

Avsluttende Ord

Hvor mange smart voice aktivering enheten eiere vet at det de sier er registrert av selskapet som produserer disse enhetene? Hvor mange kjenner som “ekte” mennesker kan lytte til samtalene, og vil endre hvordan de samhandler med disse enhetene, eller selv gjøre dem slutte å bruke dem i det hele tatt?

Nå er Du: eier du eller bruke Smart stemme-aktiverte enheter?