Google is het opnemen en luisteren naar de stem van de klant interacties

0
46

door Martin Brinkmann op 12 juli 2019 in Google – 7 reacties

Apparaten zoals Google Startpagina, Google-Assistent of Amazon ‘ s Alexa gestegen in populariteit in de afgelopen jaren. Hun belangrijkste doel is om het leven makkelijker maken voor mensen, door het beantwoorden van vragen of het regelen van bepaalde functies, zoals het afspelen van muziek.

De apparaten worden aangedreven door activering zinnen. Google klanten nodig hebben om te zeggen: “Oke Google” te activeren het apparaat en communiceren. Een klant zou kunnen vragen om het lokale weer voor de dag of over het verkeer, en het toestel zou het antwoord als de vraag is begrepen nauwkeurig.

Tegenstanders van deze apparaten hebben van de persoonlijke levenssfeer, sommigen beweren dat mensen spionage-apparaten in hun huis en op de werkplek wanneer ze deze smart voice-gevoede apparaten.

google voice audio activity

Een recent rapport van de Belgische TV-zender VRT NWS bevestigt een aantal van deze betrekking heeft, althans tot op zekere hoogte. Volgens het rapport, alles wat wordt gezegd tijdens de apparaten worden geacti is geregistreerd en opgeslagen door het bedrijf. Nog erger is vanuit privacy oogpunt, sommige medewerkers luisteren naar een aantal van de gesprekken en het trainen van de algoritme.

VRT NWS verslaggevers spraken met een van Google ‘ s onderaannemers, die liet de verslaggevers van het systeem. Volgens het rapport, Google heeft duizenden mensen wereldwijd te beluisteren van audio fragmenten; in Vlaanderen en Nederland alleen al over een tiental mensen.

De onderaannemer is gebleken dat het systeem wordt gebruikt voor het trainen van het algoritme, zodat je het beter begrijpt de “subtiele verschillen en kenmerken van de nederlandse taal”, en dat hetzelfde geldt voor andere luisteren activiteiten en talen in andere regio ‘ s.

Spraakherkenning maakt een afschrift van opnamen automatisch en één van de belangrijkste taken van de medewerkers die werkzaam zijn op dit is om te luisteren naar de gesprekken en zorg ervoor dat het afschrift juist is.

Google probeert om de anonieme gegevens voordat het beschikbaar wordt gesteld aan de medewerkers, maar geautomatiseerde anonimiseren is nooit 100% nauwkeurig is. Hoewel Google verwijdert u de namen van gebruikers en andere persoonlijke gegevens, is het niet wijzigen van de opname zelf. Gebruikers die onthullen van persoonlijke informatie wanneer zij spreken van het apparaat hebben dat opgenomen. De medewerkers zien het transcript en luister naar het gesprek, en dat kan leiden tot het achterhalen van identiteiten.

Het team van verslaggevers geluisterd naar meer dan duizend fragmenten, waaronder meer dan 150 die werden opgenomen, ook al is de activering woord is niet bepaald duidelijk. Apparaten worden geprogrammeerd met een zekere mate van tolerantie om ervoor te zorgen dat de activering woorden worden erkend, ook als de zin niet duidelijk uitgesproken. Nadeel hiervan is dat het gesprek kan worden opgenomen, zelfs als de deelnemers wilde nooit om te communiceren met de smartphone.

Een Google-verklaring over het incident bevestigt dat het bedrijf is het bekijken van “ongeveer 0,2% van alle opnamen”.

Slotwoord

Hoeveel smart voice activation device eigenaren weten dat wat ze zeggen wordt opgenomen door het bedrijf dat het produceert deze apparaten? Hoe velen weten dat de “echte” mensen kunnen luisteren naar hun gesprekken, en zou die veranderen hoe ze omgaan met deze apparaten, of zelfs hen stoppen met het gebruik van hen te maken?

Nu U: bent u in het bezit of gebruik Slimme stem-geactiveerde apparaten?