Google säger läckt assistent inspelningar är en kränkning av data säkerhetspolitik

0
18
screen-shot-2018-10-01-at-17-18-49.png

Tidigare i veckan en rapport från Belgien-som bygger VRT NWS visade att Google-anställda hade varit “att systematiskt lyssna” till audio-filer som spelats in av Google Hem smart högtalare och Google Assistant smartphone-app.

I rapporten beskrivs hur de anställda var att lyssna till utdrag av inspelningar som tas när en användare aktiverar enheten genom den vanliga “Okej Google” eller “Hej Google” – kommandon.

Efter att få kopior av vissa inspelningar, VRT NWS nått ut till användarna och hade dem kontrollera sin röst eller sina barn, talar för att den digitala assistenten.

Läs mer: Google använder människor för att granska Google Assistant frågor (CNET)

Google har svarat på betänkandet, att publicera en blogg med titeln “Mer information om våra processer för att säkra tal data”.

Sökmotorn jätte bekräftat att den använder inspelningar i samarbete med språk-experter från hela världen som “förstår nyanser och accenter av ett visst språk”, och sade experter granska och transkribera en liten uppsättning av frågor för att hjälpa det bättre förstå dessa språk.

Det som står i dess villkor och förutsättningar som en användare kommer samtalet att spelas in, och Googles blogginlägg sade att fånga samspelet är en viktig del av processen för att bygga tal-teknik och är nödvändiga för att skapa produkter som Google Assistent.

Google har dock sagt att tillhandahålla inspelningar var en kränkning av sin datasäkerhet politik.

“Vi lärde oss bara att en av dessa språk granskare har brutit mot våra data security politik genom att läcka konfidentiell holländska ljuddata. Vår Säkerhet och Integritet insatsgrupper har aktiverats på denna fråga, är att utreda, och vi kommer att vidta åtgärder. Vi genomför en fullständig översyn av våra garantier i detta utrymme för att förhindra att fel som att detta händer igen”, blogg-skrivet av Google product manager för att Söka David Monsees sagt.

Se även: Google Hem Nav första intryck: En helg fylld av underhållning

Enligt Google, så gäller det ett brett utbud av skyddsåtgärder för att skydda användarnas personliga integritet hela översynen.

“Språket experter granskar bara omkring 0,2% av alla ljud-snuttar. Ljud utdrag är inte associerade med användarkonton som en del av översynen, och granskare riktar sig inte för att transkribera bakgrund samtal eller andra ljud, och bara för att transkribera snuttar som är riktade till Google,” bloggen fortsätter.

Bolaget sade Google Assistant bara sänder ljud till Google efter det att enheten har varit aktiv. Det sade också att det ibland enheter som har Google Assistant byggt i maj erfarenhet vad företaget heter en “falsk acceptera”, vilket innebär att det var några ljud eller ord som är bakgrunden till att dess programvara tolkas som den hotword.

Trots att Google säger att ljudet är tagna efter ett kommando hörs, VRT NWS sa att det tusen plus utdrag det blir lyssnade till, 153 aldrig borde ha spelats in, säger kommandot “Okej Google” var uppenbarligen inte ges.

I februari, Google detaljerad som sitt Bo Guard, kärnan i Boet Säkert hem larmsystem, skulle snart få Google Assistant funktionalitet, vilket innebär att den enhet som behövs för att både högtalare och mikrofon. Användare som inte var medvetna om att Boet Vakt hade en mikrofon på alla, dock.

Google svarade med att säga underlåtenhet att göra användarna medvetna om att en mikrofon i Boet Vakt var ingenting annat än ett misstag.

Tidigare i år, Amazon har varit med en grupp av människor personal för att tjuvlyssna på frågor som gjort att Amazon Alexa-aktiverad smart högtalare, liknande den process som används av Google för att förbättra sin röst assistent noggrannhet.

Inspelningar som skickas till den mänskliga lagen inte ger fullständiga namn, men de behöver ansluta till ett konto namn, enhetens serienummer och användarens förnamn till klipp.

Vissa medlemmar i teamet har till uppgift att transkribera kommandon och analysera om det eller inte Alexa svarade korrekt. Andra är ombedd att skriva ner bakgrundsljud och samtal plockade upp felaktigt av enheten.