HP: Product design ska spegla snabba Asiatiska urbanisering, förändrad demografi

0
23

Som dess befolkning och ekonomier fortsätter att växa, Asien bör ha en större roll i den globala utvecklingen av nya produkter, som kommer att behöva för att tillgodose regionens allt unga arbetskraften. Konsumtion är också att flytta från transaktioner till abonnemang, så att framtida konstruktioner bör underlätta denna förändring.

En våg av urbanisering var närvarande sveper över Asien, där många flyttar till stora och mega städer, säger HP: s vd för Asien-Stillahavsområdet Japan, TC Ng. Fram till 2030, konstaterade han, en av 41 megastäder i världen-varje definieras att ha en befolkning på mer än 10 miljoner–22 skulle vara i Asien som Indonesiens huvudstad Jakarta.

Vid samma tid, regionens arbetskraft var att se den demografiska utvecklingen, med millennials bestående av 25% av den Asiatiska arbetande befolkningen. Senast 2020, och denna siffra förväntas stiga till 75%, Ng sade i en intervju med ZDNet.

Dessa trender innebar att Asien, med en större population, skulle ha en större röst i utvecklingen av framtida produkter och teknik-leverantörer såsom HP, bör titta på att hitta mer design center i regionen, sade han. Dessa anläggningar skulle då bygga produkter i Asien och baserat på insikter från kunder i Asien, tillade han.

Han vägrade att avslöja hur många design centres HP verkar över hela världen, men sade att den globala designcenter för sina skrivare var beläget i Singapore. Det har också en innovation centre för PC och skrivare i Kina, uteslutande att stödja den Kinesiska marknaden.

Asiens tillväxt, utveckla trender, såsom den snabba urbaniseringen och digital omvandling skulle få konsekvenser på de typer av produkter och tjänster HP säljs, sade Ng. Han tillade att konsumtionen var att flytta från transaktioner till abonnemang-en trend som redan sker i skrivaren marknaden. Detta, för en, hade lett säljaren att utnyttja online och Internet of Things (IoT) – teknik för att integrera funktioner som stöds förändringen i konsumtion.

I Singapore, till exempel samarbetar Utmanare att erbjuda en bläck-leverans-service, där–integrerat med en auto-detect (automatiskt) “låg på bläck” varningar–HP: s Wi-fi-aktiverad skrivare automatiskt skulle skicka varningar till Challenger. IT-retail-kedja, i sin tur, skulle varna sina kunder via sitt Värde Club appen, som sedan kunde bekräfta ersättning för och emot den nya bläckpatroner eller toner mellan tre och fem dagar, och innan bläcket tog slut.

Tjänsten lanserades i Maj med nya inköp av kompatibla HP-skrivare och skulle utvidgas till att befintliga HP kunder under andra hälften av 2019, sade Ng, som var ansvarig för leverantören: s verksamhet över 15 marknader i bland annat Sydostasien, Japan, Kina, och Indien.

HP inte bryta ner sina kunder genom regionen, men även Asien-Stillahavsområdet bidragit 22% av företagets totala intäkter under andra kvartalet 2019, där det såg totala intäkter hit US$14 miljarder kronor. Amerika bidrog med 42%, medan EMEA stod för 36%.

Asia-Pacific, som var den enda regionen att klocka en tillväxt i intäkter under kvartalet, på 7% på årsbasis, jämfört med en 2% minskning för Amerika och 1% dopp i EMEA.

Ng pekade på Sydostasien som en stor tillväxtmarknad för säljaren, bortsett från Kina och Indien, där man traditionellt sett hög tillväxt. Han noterade att medan Kinas ekonomiska tillväxt saktade, och potentiellt negativt av den pågående handelskrig med USA, Sydostasien hade visat sig vara motståndskraftig och var en viktig fokus segment för HP.

Japan var också en marknad med hög tillväxt, särskilt i PC-utrymme, som drivs främst av en större migrering från Windows 7 till Windows 10–och ett område i fokus på grund av landets förberedelser för 2020 Os i Tokyo, tillade han.

Han betonade också utbildning, sjukvård, tillverkningsindustri, och spel bland vertikaler HP var att se en stark tillväxt.

Dess spel-riktade produkter, i synnerhet, såg stark efterfrågan på marknader som Kina, som han gifte sig med företagets ansträngningar att integrera kunden insikter i sin produktdesign. Till exempel, det utvecklade dual-skärm laptop OMEN X 2S 15 från att observera Kinesiska gamers vana av att spela med en sekundär skärm som sina mobiltelefoner, som de använde för att kommunicera med andra spelare eller titta på speltips och livestream under gameplay.

För att säkerställa att den kunde för att möta de unika behoven hos konsumenter i Asien, HP skulle ha för att kontinuerligt investera sina ansträngningar i att förstå användningsfall och miljöer som dess produkter skulle användas, sade Ng. Små och medelstora företag i Indien, till exempel, skulle troligen vara belägen i landets landsbygdsområden och skulle behöva utrustning som var robusta och kunna verka i sådana miljöer.

Han tillade att lokala tjänster och lokala partnerskap var väsentliga för att stödja kunder i de olika Asiatiska marknaderna.

RELATERADE TÄCKNING

HP ser 3D-utskrifter potential i att omvandla APAC tillverkning

3D-utskrifter kan sänka kostnaderna för arbetskraft eftersom det finns inga delar att montera och har potential att “snygga upp” logistik i marknader såsom Singapore och Kina, men det kommer att kräva av företag att tänka om hela tillverkningsprocessen-från design till när produkter levereras till kunder.

HP lanserar $84 Singapore lab fokus på digital manufacturing technologies

Lanseras tillsammans med Nanyang Technological University, där det ligger, HP-NTU Corporate Innovation Lab kommer att fokusera på 3D-utskrifter, artificiell intelligens och maskininlärning, och cybersäkerhet.

HP lanserar 3D-printing center i Kina

Anläggningen är HP: s största 3D-utskrifter utbyggnad i Asien och Stillahavsområdet.

HP: s Q2 intäkter är platt med nedgången i PC-enheter och skrivare säljs

Medan försäljningen av stationära enheter ökade något under året, HP såg fortfarande en allmän nedgång i antalet Datorer som säljs på grund av nedgången i Bärbara enheter.

Relaterade Ämnen:

Asean

St

Servrar

Förvaring

Nätverk

Datacenter