Lenovo toppar Q2 globala PC-försäljningen som Windows 10 driver efterfrågan

0
22

Den globala försäljningen av Datorer ökade i det andra kvartalet och med 2019, enligt Gartner och IDC, med Windows-10 uppdatera driver efterfrågan. Både företag forskning visade Lenovo toppade försäljningen för kvartalet, grapping Nr 1 plats från HP.

Enligt IDC, försäljning i Q2 uppgick till 64.9 miljoner enheter, en ökning med 4,7 procent föregående år. Tillsammans med Windows 10, IDC tillskrivas tillväxten att minska Intel CPU brist på utbud tillsammans med annalkande trade spänningar som propeled marknaden framåt.

idc2q2019.png

Gartner, samtidigt stämde 63 miljoner sålda enheter under andra kvartalet, en ökning med 1,5 procent jämfört med föregående år, lyfta fram starka desktop PC tillväxt. Gartner säger att det finns tecken på Intel CPU-brist är lätta men sade försörjningen under den första halvan av året aktiverat topp tre leverantörer för att vinna fler marknadsandelar i Q2.

Gartner och IDC definiera PC-marknaden något annorlunda sätt: Gartner data har skrivbord-baserade Datorer, bärbara Datorer och ultramobile premier (till exempel Microsoft Surface), men inte Chromebook eller iPads. IDC räknar stationära datorer, bärbara datorer (inbegripet Chromebook) och arbetsstationer, men inte tabletter eller x86-Servrar.

Både företag visar Lenovo ta tag i 25 procent av marknaden i Q2, tack vare tvåsiffrig år-över-år tillväxt. Enligt Gartner, varumärket levereras 15,774 enheter, samtidigt som IDC registrerat 16,254 transporter.

HP kom på andra, att hävda mer än 20 procent av marknaden med föregående år som en tillväxt på ett par punkter. Dell behållit sin tredje plats med en tillväxt på ett par punkter, medan Apple och Acer rundade ut de fem bästa.

Enligt IDC, den traditionella PC-marknaden i USA spelat in höga ensiffriga tillväxt, med stöd av volym ökar i både stationära och bärbara datorer. Gartner, dock märkt en 0,4-procentig minskning av OSS sändningar.

Både IDC och Gartner rapporterade en återgång till tillväxt i EMEA-PC-marknaden. Transporter i latinamerika minskade.

Gartner rapporterade en liten nedgången i PC-leveranser i Asien/Stillahavsområdet marknaden, till stor del på grund av den svaga marknaden i Kina. IDC sade Japans kommersiella segmentet upprätthålls en stark drivkraft i Q2 medan resten av Asien/Stillahavsområdet marknaden ökade också.

Relaterade Ämnen:

Hårdvara

Bärbara datorer

Recensioner