Lenovo tops Q2 wereldwijde PC-verkopen als Windows 10 schijven vraag

0
40

De wereldwijde verkoop van Pc ‘ s groeide in het tweede kwartaal van 2019 volgens Gartner en IDC, met de Windows-10 het vernieuwen van de vraag. Beide onderzoeksbureaus toonde Lenovo topping de omzet voor het kwartaal, grapping de Nummer 1-positie van HP.

Volgens IDC is de omzet in Q2 totaal 64,9 miljoen eenheden, tot 4,7 procent jaar-op-jaar. Samen met Windows 10, IDC toegeschreven aan de groei van de versoepeling van de Intel CPU tekorten in het aanbod, samen met dreigende handel spanningen die propeled de markt vooruit.

idc2q2019.png

Gartner, ondertussen geteld 63 miljoen eenheden verkocht in het tweede kwartaal met 1,5 procent jaar-op-jaar, met de nadruk sterk desktop PC groei. Gartner gezegd zijn er tekenen de Intel CPU tekort is versoepeling, maar zei dat de problematiek van de bevoorrading in de eerste helft van het jaar kon de top drie leveranciers om meer marktaandeel in Q2.

Gartner en IDC-definieer de PC-markt iets anders: Gartner ‘s gegevens bevat bureau-Pc’ s, notebooks en ultramobile premies (zoals de Microsoft Surface), maar niet Chromebooks of iPads. IDC telt desktops, notebooks (met inbegrip van Chromebooks) en werkstations, maar geen tabletten of x86-Servers.

Beide bedrijven blijkt Lenovo grijpen 25 procent van de markt in Q2, dankzij de dubbele cijfers) jaar-op-jaar groei. Volgens Gartner, het merk geleverd 15,774 apparaten, terwijl IDC geteld 16,254 zendingen.

HP werd tweede, het claimen van meer dan 20 procent van de markt met een jaar-op-jaar groei van een paar punten. Dell behoudt zijn derde plaats met een groei van een paar punten, terwijl Apple en Acer afgerond uit de top vijf.

Volgens IDC is de traditionele PC-markt in de VS boekte een hoge eencijferige groei, ondersteund door het volume verhoogt zowel desktops en notebooks. Gartner, echter gekenmerkt 0,4 procent dalen in ONS zendingen.

Zowel IDC en Gartner meldde een terugkeer naar groei in de EMEA-markt voor PC ‘ s. Zendingen in latijns-Amerika daalde.

Gartner meldde een lichte daling in de PC-zendingen in de regio Azië/Pacific markt, grotendeels te wijten aan een zwakke markt van China. IDC zei dat Japan het commerciële segment onderhoudt sterke momentum in Q2, terwijl de rest van de regio Azië/Pacific markt groeide ook.

Verwante Onderwerpen:

Hardware

Laptops

Beoordelingen