Microsoft forsvarer planlagt partner program ændringer, men mange er ikke at købe det

0
25
madmicrosoftpartners.jpg

Kredit: Microsoft

Fremhævede

Hvad nu hvis Microsoft havde opfundet Android?

En journalist er ødelagt MacBook tastatur fortæller en forfærdelig historie

Amazon Prime Dag 2019: Hvordan og hvornår for at finde de bedste tilbud

Kæmpe asteroide til at flyve af Jorden er tættere på, end de fleste satellitter behøver på fredag den 13 2029

I sidste uge, Microsoft stille offentliggjort information til sin partner web-site, der gjorde det klart, at en af dens program vigtigste fordele — intern brug rettigheder (IURs) — ville blive sparet bort i juli 2020. Siden da Microsoft har været forsøg på at lave damage control, herunder med afholdelse af webcast, der betød, at kaste mere lys over baggrunden for flytningen. Men de fleste partnere synes ikke overbevist om Microsofts anførte grunde, med mere end et par siger, at de kan gå så langt som til at afslutte partner-programmet som et resultat.

I en 20 minutters indspillet Spørg Mig Noget (AMA) med titlen “Partner Transformation og Partner Business Investeringer” optaget på juli 10, Microsoft execs talte om prioriteringer og afvejninger er virksomheden gør i forhold til sin partner program i regnskabsåret 2020 og derefter. Mere end 230 partnere deltog i præsentationen live. (Bemærk: Det ser ud som om Microsoft har fjernet videoen fra AMA fra YouTube.)

Erez Wohl, General Manager for Business Strategi og Partner Investeringer i En Kommerciel Partner organisation, fortalte partnere, at Microsoft “er den rigeste incitament portefølje i branchen,” og at det ville tilbringe $400 millioner mere på sin partner program i 2020 finanspolitisk (fra 1 juli 2019) end det gjorde i de tidligere år. Han og hans kollega, Toby keith Richards, General Manager af Go-to-Market & Programmer i Microsoft En Kommerciel Partner organisation, talte op af nogle af de avancerede specialer, nye handel kapaciteter og andre nye partner fordele, der ville komme til programmet i år.

Men webcast af deltagerne var i høj grad der for en grund: for At bestride Microsofts plan om at eliminere interne bruger-rettigheder. Endnu Microsoft oficials holdt fast i deres holdning, siger, at selskabet var nødt til at lave nogle kompromisser for at levere til andre prioriteringer, såsom at gøre det lettere for partnere til at oprette forbindelse med flere brugere, samarbejdspartnere og sælgere.

“I dette tilfælde har vi taget beslutningen om at investere mere massivt i programmer og ressourcer til at støtte nye virksomheder vækst, og hjælpe partnere forbinde med flere kunder, andre partnere og Microsoft salgsteams. En af de trade-offs, der er faktisk ændrer vores tilgang til at levere produktet licenser til intern brug,” sagde Richards.

Richards gentog, at mens Microsoft vil fortsætte med at give partnere med forretningsudvikling licenser til uddannelse, udvikling og innovation og demoing, det vil ikke længere tillade, at parterne bruger disse software-licenser til at drive deres virksomheder, i juli-1, 2020.

“Microsoft’ s holdning er svært at forstå. Udstedelse IURs til partnere, der ikke koster dem noget (som software-licenser aldrig gør), så der er ingen ekstra ressourcer til rådighed til at afsætte til at hjælpe partnere til at oprette forbindelse til flere kunder,” siger Tony Redmond, Ledende Forfatter af Office 365 til IT-Teknikere. “Alle denne beslutning gør, er at oprette nogle små beløb af ekstra indtægter til Microsoft ved at opkræve partnere ekstra for at drive deres forretning. At penge er næsten intet til Microsoft, men det kan betyde en masse til en enkelt partner, der pludselig er til at hoste op med $20.000 til $30.000 for Office 365-licenser. Det er en mærkelig nærig ufølsom afgørelse af verdens største software-virksomhed.”

Opdatering: For hvad det er værd, er en, jeg kender, på Microsoft sagde, at Microsoft er i øjeblikket pådrage sig omkring $200 millioner i årlige omkostninger (og voksende) som følge af dets tjenester, der bruges af partnere via IUR produkter. En masse af dette lyder som Office 365, så de omkostninger, der ville komme fra lager, beregn og andre back-end-tjenester Microsoft er ved at opretholde sine egne datacentre.

Richards fortalte også webcast deltagere “vægt af licenser” det er at give, var belastende i sin evne til at levere den type værdi, at dens cloud partnere ønsker. Han sagde, at Microsoft har 9,800 nye partnere at deltage Microsoft partner program hver eneste måned. Partner-økosystem, er at bede om ting, gerne flere henvisninger, mere uddannelse, flere måder at forbinde og “ved slutningen af dagen, kører vi den partner business.”

En Microsoft-partner, der ønskede anonymitet, sagde Richards var at blande æbler og appelsiner, fordi du tilmelder dig som partner, som giver registrerede status, giver ikke så ny partner noget software, det er blot giver virksomheden adgang til partner sites. De kan betale for en Microsoft Action Pack-abonnement, der giver virksomheden en lille mængde af software til internt brug for at køre deres forretning, men det er helt digitalt og partnere betaler for det via abonnement.

“Fladskærms – det er en penge at få fat i Microsoft,” partner sagde.

Men i det mindste er nogle partnere, der tilsyneladende er i aftalen med Microsoft ‘ s påstand om, at det behov for at modernisere den partner program og opdatere de regler, der afspejler dens prioritering af skyen.

“Hvis du bygger din grund til partnerskab på nogle gratis software, kan jeg se, hvorfor du ville være ked af, men hvorfor skal Microsoft sig om dig?” sagde Steve Mordue, administrerende DIREKTØR for Forceworks og en Microsoft Most Valuable Professional og Gold Partner. “Kunne Microsoft har messaged det bedre? Sandsynligvis, men Microsoft har aldrig været god til at dele de dårlige nyheder. For de partnere, der er forudsat, at Microsoft vil folde deres hånd om dette, kan jeg ikke se en grund hvorfor, i hvert fald ikke, fordi nogle marginale partnere, der klynker over det.”

Selvom IUR er blevet lynafleder i partner-push-back i denne uge, der er andre ændringer Microsoft gør, at det program, der ikke sidder godt med nogle partnere. Fjernelse af on-premises support point er en anden hot spot. I øvrigt er et nyt krav fra Microsoft, som vil kræve en cloud partnere for at opnå 10 net-nye Microsoft cloud lejere årligt (op fra fire) hvert år også er der ikke sidder godt med nogle partnere. (Se nogle vrede reaktioner her.)

Microsofts årlige partner viser, Inspirere, skydes i gang i næste uge i Las Vegas, sandsynligvis med mere fyrværkeri indeni end udenfor. Inspire-opening keynote vil være live via webcast på juli 15 på Microsoft ‘ s hjemmeside starter ved 8:30 PT.

Relaterede Emner:

Microsoft

Digital Transformation

Datacentre

CXO

Innovation

Opbevaring