T-Mobile dichter bij de lancering van landelijke 5G op low-band spectrum

0
20

T-Mobile, in coordiation met Qualcomm en Ericsson, raakte een belangrijke mijlpaal in haar inspanningen om de uitrol van een landelijk 5G netwerk op low-band spectrum. De drie bedrijven bereikt de eerste low-band 5G sessie gegevens op een commerciële 5G modem.

ZIE: Wat is 5G? De definitieve gids voor de volgende generatie draadloze technologie

De sessie gegevens werd uitgevoerd op T-Mobile ‘ s lab in Bellevue, Washington op 600 MHz — het spectrum op dat T-Mobile de lancering van het landelijke netwerk. Het gebruik van een mobiele apparaat wordt aangedreven door een tweede generatie Qualcomm Snapdragon X55 5G modem, waarmee biedt geavanceerde multi-modus-ondersteuning voor effectief een combinatie van spectrum banden en modes, waaronder mmWave, sub-6 GHz, zelfstandige en niet-zelfstandige. De demo ook gebruikt op Qualcomm ‘s RF-transceiver en RF Front-End (RFFE) oplossing, alsmede de commerciële 5G radio’ s van Ericsson.

De 600 MHz-band wordt gezegd te bieden regionale gebieden toegang tot 5G snelheden, als de signalen reiken verder dan de hogere frequenties. Low-band spectrum is ook in staat om door te dringen gebouwen en wordt niet beïnvloed door de line-of-sight problemen die een belemmering vormen mmWave 5G-implementaties. T-Mobile zegt de low-band implementatie strategie zal helpen bij het benutten van bestaande 4G LTE activa en infrastructuur om de snelheid van de 5G uitrol.

“Dit is een belangrijke stap in de richting van het bereiken van onze visie van 5G voor Alle,” T-Mobile CTO Neville Ray zei in een verklaring. “Dit modem power apparaten die gebruikmaken van de 600 MHz low-band spectrum gebruiken we om de deken van het land, met 5G. En we zijn niet te stoppen er. Als toezichthouders goedkeuren van de fusie met Sprint, dan hebben wij de belangrijke mid-band spectrum en middelen die nodig zijn voor een boost van ons netwerk en het leveren van een breed EN diep transformerende 5G in de VS”

Sprint en T-Mobile in April 2018 aangekondigd dat het een hele voorraad, fusie en overname deal ter waarde van $26 miljard euro, maar de deal is vertraagd in de onderhandelingen. Volgens de Wall Street Journal, de twee bedrijven zijn van plan om uit te breiden hun fusieovereenkomst verleden zijn 29 juli deadline. Toezichthouders zijn betrokken in de deal zou verkleinen van het aantal grote draadloze carriers in de VS van vier naar drie. Bijgevolg, Sprint en T-Mobile van plan om bezittingen af te stoten Schotel-Netwerken, satelliet-TV-aanbieder heeft zijn eigen spectrum licenties, om ervoor te zorgen dat er minimaal één bedrijf te gaan tegen Verizon en AT&T.

In de tussentijd, de Sprint vooruit met zijn eigen 5G uitrol. Op donderdag lanceerde haar 5G mobiele service in delen van Chicago, die ongeveer 700.000 mensen. Sprint 5G service is het gebruik van Massieve MIMO-technologie uitgevoerd op 2,5 GHz mid-band spectrum.

Naast Chicago, Sprint 5G is momenteel beschikbaar zijn in de gebieden van Atlanta, Dallas-Fort Worth, Houston en Kansas City. Het bedrijf verwacht dat de lancering van de dienst in het gebied van Los Angeles, New York City, Phoenix en Washington D.C. in de komende weken. Dat zal ongeveer van 2.100 vierkante kilometer en 11 miljoen mensen in totaal in alle negen markt gebieden, die Sprint zegt de grootste initiële 5G dekking voetafdruk in de VS.

Voorafgaand en aanverwante dekking:

Verizon net draaide zich op haar 5G-netwerk in de VS een week voor op schema 5G en Huawei: Mobiele netwerken race voor de overheid vertragingen Ericsson om te bouwen ‘volautomatisch’ 5G fabriek in de VS door de vroege 2020