Trump ‘inte ett fan” av cryptocurrency, blaster Facebook är Vågen

0
42

Förståelse Vågen: Facebook ‘ s nya cryptocurrency
Facebook meddelade planer på att införa en ny cryptocurrency kallas Vågen. I den här videon, TechRepublic s Karen Roby och ZDNet David Gewirtz utforska vad du behöver veta om Vågen, oavsett om det är något du ska vara glada om eller bryr sig om, och om du vill handla i din hårt intjänade dollar för Zuckerbucks. Läs mer: https://zd.net/2LySdbK

USA: s President Donald Trump blästrade Bitcoin och andra cryptocurrencies sent torsdag på Twitter, säger att de “inte har pengar” och att företagen skulle vara tvungna att söka en bank stadga om de vill “bli en bank.”

“Jag är inte ett fan av Bitcoin och andra cryptocurrencies, som inte är pengar, och vars värde är mycket volatila och baserat på tunn luft,” Presidenten skrev på Twitter.

Trump också pekas ut Facebook, säger Vågen, den digitala mynt som utvecklas av sociala medier-jätten “kommer att ha liten stående eller pålitlighet”.

“Om Facebook och andra företag som vill bli en bank, de måste söka sig till en ny Bank-Stadgan och bli föremål för att alla Regler Bank, precis som andra Banker, både Nationella och Internationella, säger han i en separat tweet.

Trump utfärdat tweets strax efter att han sammankallade en grupp av högerextrema sociala medier siffror till Vita Huset för en kontroversiell “social media summit”, enligt Hill.

Trump ‘ s tweets också följa Federal Reserves Ordförande Jerome Powell säger lagstiftare på onsdagen att Facebook planerar att lansera Vågen inte skulle gå vidare om det skulle kunna tillgodose regeringens oro över Vågen inverkan på den personliga integriteten, penningtvätt, konsumentskydd och finansiell stabilitet.

Läs mer: Facebook är Vågen cryptocurrency projektet märkesvaror av “allvarlig oro” av Federal Reserve

Tillsynsmyndigheterna, som leds av Kongressledamoten och ordförande i House Financial Services Committee Maxine Walters, planerar också en omfattande granskning av cryptocurrency projekt som kommer att hållas nästa vecka.

Innan de får kontroll från den AMERIKANSKA regeringen, Facebook sade förra månaden att det förväntas att starta Vågen nästa år. Det sociala nätverket har arbetat vid sidan av 27 partners för att starta Vågen, som förväntas att släppas tillsammans med en ny digital plånbok som fungerar med Messenger och WhatsApp.

Central Bank of Singapore är också att söka mer information om Vågen innan landet beslutar sig för om det finns ett behov av ny lagstiftning.

Under tiden i Sydkorea, strikta restriktioner har införts för cryptocurrency handel sedan början av 2018, med regeringen bara så att människor med autentiserade bankkonton för att delta i dessa aktiviteter.

RELATERADE TÄCKNING

Singapore vill ha mer information om Facebook Vågen innan man beslutar om regelverk svar

Landets centralbank kvar i samtal med Facebook och vill ha mer information om hur en plattform för sociala medier planer på att genomföra sin cryptocurrency innan du utforska potentiella lagstiftning.

Hus Demokrater fråga brev till Facebook för att stoppa Vågen projekt

En utfrågning i kommittén för att diskutera Vågen är satt till den 17 juli.

Facebook tillfrågad av lagstiftare att pausa Vågen cryptocurrency projekt

Kongressledamoten Maxine Waters frågade Facebook för att stoppa flödet av sina projekt Libra fram till förhör kan hållas för att undersöka problem, medan frankrikes Finansminister har krävt hårdare cryptocurrency förordning.

Facebook lanserar Vågen cryptocurrency: en Bitcoin-killer?

Det sociala nätverket ryktas cryptocurrency har landat, men hur det kommer att tas emot återstår att se.

Big bad Vågen: vill vi verkligen behöver (eller vill ha) Facebook för att uppfinna pengar?

Facebook är cryptocurrency systemet kommer tveklöst att generera värde och ett efter. Men om hår på baksidan av din hals att börja höja upp, du är inte ensam.

Facebook data integritet skandal: En lathund (TechRepublic)

Läs om sagan om Facebook misslyckanden i att säkerställa sekretess för användar-data, inklusive hur det förhåller sig till Cambridge Analytica, den GDPR, den Brexit kampanj, och 2016 AMERIKANSKA presidentvalet.

Relaterade Ämnen:

Regeringen – OSS

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud