Brasilien redskap för att förbättra data analytics för att motverka bidragsfusk

0
38

Den Brasilianska regeringen planerar en rad åtgärder kring att öka användningen av data-driven teknik för att bekämpa bedrägeri i den nationella system för social trygghet.

De planerade förändringarna kommer mot bakgrund av de betydande förändringar som den grundläggande text för genomgång av landets pensionssystem, en av regeringens viktigaste prioriteringar antogs av underhuset i Kongressen på onsdag (10).

Teknik initiativ stödja den Brasilianska regeringens förväntningar att spara upp till 9 miljarder reais ($2,4 miljarder) i och med 2019, med initiativ som är specifikt relaterade till att minska bidragsfusk.

Enligt Nationella Institutet för Social Trygghet (INSS), pågående teknik arbete som hänför sig till “hantering av oegentligheter och ökad insyn” i hela systemet.

Sådana insatser har digitalisering av processer och förbättrad användning av google analytics i sin kärna, vid sidan av utbildning processer för att hjälpa till förmån agenter fatta bättre beslut genom användning av data.