FTC efter sigende godkender $5B forlig med Facebook

0
41

Den AMERIKANSKE Federal Trade Commission (FTC) har godkendt et $5 milliarder forlig med Facebook, ifølge Wall Street Journal, over sin bruger krænkelser af privatlivets fred. Den løsning ville nemt overgå FTC ‘ s største økonomiske straf til dato, som var en $22,5 millioner fint mod Google i 2012.

Kommissionen godkendte forlig med et flertal på tre til to, der brød ned langs partiskel, Journal rapporter. Republikanere støttede fint, mens agenturets Demokratiske kommissærerne var på udkig efter et skærpet tilsyn med virksomheden. Forliget ventes også at omfatte nye regering restriktioner på Facebook er brugernes privatliv politikker. Før afviklingen er afsluttet, skal den undersøges af justitsministeriet civil division.

Siden sidste år, efter Cambridge Analytica skandale, FTC har været at undersøge, om Facebook krænket 2011 privatliv samtykke dekret, der forpligter virksomheden til at tage skridt til at beskytte brugernes privatliv. Samtykke dekret, der blev fulgt på en forudgående FTC undersøgelse, der fandt, Facebook mishandlet user data.

I April, Facebook afslørede, at der i Spørgsmål 1, er det afsat 3 milliarder kroner til udgifter til FTC sonde, forventer undersøgelsen til at koste et sted mellem $3 milliarder og $5 milliarder. Facebook ‘ s indtægter for det kvartal oversteg $15 mia.

Nogle top Demokratiske medlemmer af Kongressen på fredag udtrykt deres utilfredshed med den rapporterede afvikling. For eksempel, Sen. Ron Wyden af Oregon kaldet den rapporterede fine ” en myg bide til et selskab størrelsen af Facebook.”

“Ingen grad af corporate fint kan erstatte nødvendigheden af at holde Mark Zuckerberg personligt ansvarlig for åbenlyst, gentagne overtrædelser af Amerikanerne “privatlivets fred”, tilføjede han.

Wyden har arbejdet på et lovforslag, som vil styrke OS forbrugernes personlige rettigheder, med en bestemmelse om, at fængsel ledere på store virksomheder til at lyve, eller ikke at indberette krænkelser af privatlivets fred.

Før og relaterede dækning:

Trump ‘ikke er en fan” af cryptocurrency, blaster Facebook ‘s Libra Facebook’ s seneste privatliv skandaler åbne regulator sluserne Wos ønsker du at få ud af Facebook lige nu

Relaterede Emner:

Regeringen

Samarbejde

CXO

Tech-Branchen

Digital Transformation

Smart Office