FTC enligt uppgift godkänner $5B uppgörelse med Facebook

0
43

AMERIKANSKA Federal Trade Commission (FTC) har godkänt en $5 miljarder uppgörelse med Facebook, enligt Wall Street Journal över sina användare kränkningar av privatlivet. Uppgörelsen skulle lätt att överträffa FTC: s största finansiella straff, som var en $22,5 miljoner fint mot Google under 2012.

Kommissionen har godkänt uppgörelsen med en majoritet av tre till två, som bröt ner längs partilinjerna, Tidskriften rapporter. Republikanerna stödde bra, även om the agency ‘ s Demokratiska kommissionsledamöter som söker tuffare tillsyn av företaget. Uppgörelsen förväntas också att omfatta nya statliga restriktioner på Facebook användarens sekretesspolicy. Innan en uppgörelse är klar, det måste ses över av Avdelningen för Rättvisa ‘ s civil division.

Sedan förra året, efter Cambridge Analytica skandal, FTC har varit sondering om Facebook brutit mot en 2011 integritet samtycke dekret som förpliktade bolaget att vidta åtgärder för att skydda sina användares personliga integritet. Samtycke dekret följt en tidigare FTC utredning som hittade Facebook felaktigt användar-data.

I April, Facebook visade att under Q1, ställ den åt sidan 3 miljarder usd för kostnader relaterade till FTC sond, förväntar sig utredningen att kosta någonstans mellan $3 miljarder och $5 miljarder kronor. Facebook: s intäkter för kvartalet överträffat 15 miljarder dollar.

Några topp Demokratiska kongressledamöter på fredag uttryckt sitt missnöje med den rapporterade uppgörelse. Till exempel, Sen. Ron Wyden i Oregon som kallas rapporterade fina ” ett myggbett till ett företag storleken på Facebook.”

“Ingen nivå av företagsbot kan ersätta nödvändigheten av att hålla Mark Zuckerberg personligen ansvariga för grova och upprepade brott av Amerikanernas privatliv”, tillade han.

Wyden har arbetat på ett lagförslag som skulle stötta OSS konsumenters rätt till integritet med en bestämmelse i fängelse chefer på stora företag för att ljuga eller inte rapportering av kränkningar av privatlivet.

Före och relaterade täckning:

Trump ‘inte ett fan” av cryptocurrency, blaster Facebook är Vågen Facebook ‘ s senaste integritet skandaler öppna regulatorn dammluckorna Woz vill du få bort Facebook just nu

Relaterade Ämnen:

Regeringen

Samarbete

CXO

Tech-Industrin

Digital Omvandling

Smart Office