Nu vill Microsoft att använda AI för att spara historik

0
15

Microsoft Outlook AI funktioner: Stor hjälp eller Big Brother?
Microsoft syftar till att minska krånglet med att arrangera möten för Office 365-användare med AI e-post och kalender förslag.
Läs mer: https://zd.net/2FZDSC1

Tekniken är en drivkraft för globaliseringen till förmån för vissa, men det är också fört med sig förstörelse av kulturer, såsom en omfattande förlust av språk som världen söker sig mot ett fåtal dominerande språk. Och medan många är rädda för att artificiell intelligens (AI) kommer att vara i slutet av den mänskliga historien, vill Microsoft att använda AI för att registrera och skydda den kulturella historia på hotet från globaliseringen.

Microsoft president och topp advokat Brad Smith har aviserat en ny “AI för Bra” plan som särskilt tar upp kulturella arv, att ansluta sig till sin andra AI initiativ fokus på miljö, humanitära frågor och tillgänglighet.

SE: Hur man ska genomföra AI och maskininlärning (ZDNet särskild rapport) | Ladda ner rapporten som en PDF (TechRepublic)

Smith poäng till UNESCO: s forskning att en tredjedel av världens språk har färre än 1 000 talare, och att varannan vecka ett språk dör.

“Det beräknas att mellan 50 och 90 procent av hotade språk kommer att försvinna av nästa århundrade. När världen förlorar ett språk, vi alla förlorar en viktig del av människans historia, och ett samhälle förlorar sin förmåga att ta kontakt och kommunicera med sitt förflutna”, sade Smith.

Microsofts kulturarv programmet kommer att använda AI att arbeta med ideella organisationer, universitet och myndigheter att hjälpa till att bevara språk, platser och kulturella artefakter.

Även Microsoft har öronmärkts $125 mkr under fem år för att använda AI för bra, den nya AI för Kulturarvet är också en kontakt för relevanta kulturella projekt Microsoft har redan tagit på sig de senaste åren.

Detta inkluderar arbetet med hjälp av Microsoft Translator, som en del av ett program för att bevara två hotade språk i Mexiko, Yucatec Maya och Querétaro Otomi.

Microsoft har också arbetat med Met Museum i New York på sätt att använda AI för att få sin samling av konst på nätet. Att arbeta innebär att digitalisera, klassificering och märkning miljontals bitar av konst.

Och för att fira den franska kulturen, det används HoloLens med två franska företag att åstadkomma virtuell verklighet till Musée des Plans-Reliefer.

“Dessa projekt har gett oss förtroende att vi kan sätta AI innovativa användningsområden som kan hjälpa samhällen att öka tillgången till kultur och utforska nya perspektiv och anslutningar genom gemensamma upplevelser,” förklarade Smith.

“Vi har insett att detta arbete förtjänar mer än en handfull projekt. Det är därför vi tar med dessa insatser tillsammans i ett mer omfattande program för att utforska och utnyttja nya möjligheter med institutioner runt om i världen.”

Artificiell Intelligens

Färre människor söker AI jobb: är marknaden svalnat, eller för varmt för att hantera?

De uppgifter som tränar AI allt ifrågasättande AI

AI är att förändra hela karaktären hos beräkna

En trovärdig AI initiativ i EU

En AI neurala nätverk är att ge katter skrämmande namn (CNET)

AI skapat 3x så många jobb som dödades förra året (TechRepublic)

Relaterade Ämnen:

Digital Omvandling

CXO

Sakernas Internet

Innovation

Affärssystem

Smarta Städer