Lenovo ‘ s missie om een belangrijke speler in de datacenter markt

0
24

Lenovo ‘zet de hoek’ met $77m Q1 winst
PC-reus Lenovo Group zag de omzet groeien met 19 procent jaar-op-jaar tot $11,9 miljard en de winst op $77 miljoen, een stijging van € 72 miljoen verlies in hetzelfde kwartaal van het vorige jaar. Lees meer: https://zd.net/2OHVXGy

De Chinese PC-fabrikant Lenovo is op een missie om het adres wat hij van mening is dat een enorme kans in de markt: Tot één van de top drie van wereldwijde spelers in de datacenter markt.

“In de datacenter markt wanneer u gebruik maken van de ruimere definitie, inclusief storage en networking, we zijn ergens in de top 10, maar dat we niet in de top drie en dat is dus een enorme kans die we willen aanpakken,” de vennootschap datacenter group chief customer officer Wilfredo Sotolongo vertelde ZDNet tijdens zijn bezoek aan Australië deze week.

Het bedrijf heeft gewerkt om dit doel te bereiken, omdat het overgenomen van IBM ‘ s x86-server business in 2014. Het is nu op een punt waar het bereiken van een meer solide basis te geven, het geven van Lenovo het vertrouwen van de lay-out van de ambitieuze plannen op schaal zijn datacenter group de grootste hyperscale-infrastructuur provider.

Sotolongo zei de belangrijkste motivator is gedreven door de grootte van de op hyperscale markt.

“Hyerscale is over steeds meer relevante …die Je niet kunt negeren hyperscale, die op dit moment maakt een kwart van de markt en zal uitgroeien tot de 40-50%. Dus de motivatie was heel simpel: We wilden participeren in een groot deel van de markt als we kunnen,” zei hij.

Zie ook: Lenovo verzending Ubuntu Linux op 2019 ThinkPad P-serie modellen (TechRepublic)

Sotolongo legde uit dat dit doel betekent dat Lenovo zou moeten “drievoudige of viervoudige aan de [data centrum] business” en een deel van die strategie is het niet “gebonden aan een bepaalde technologie”.

“Wij werken met alle grote providers, VMware, Nutanix, en we hebben een grote relatie met NetApp,” zei hij.

Hij voegde eraan toe dat dit is de reden waarom Lenovo, ondanks het feit dat een Chinees bedrijf, is niet gevangen in een politieke kloven, die andere Chinese bedrijven zoals Huawei en ZTE hebben gevonden zich betrokken is.

“Lenovo is een internationaal bedrijf…we hoeven niet onszelf zien als een in China gevestigd enige bedrijf. Vanwege die mentaliteit hebben we een supply chain en je hebt ontwikkeld, een organisatie die verspreid is over de hele wereld, en wanneer deze regeringen zijn het gooien van bochten met ons opneemt, zijn wij in staat om snel aanpassen aan die situaties,” zei hij.

“Als je goed kijkt op onze financiële resultaten, je zult zien dat het heeft zeer weinig effect omdat van dat.”

Volgens Sotolongo, het volgende deel van Lenovo ‘ s ambitie is om uit te breiden naar nieuwe gebieden, waaronder het brengen van edge computing in het telco-ruimte.

“De eis voor de rand computing is vergelijkbaar met de eisen voor mobiele edge computing dat de telco’ s zijn gebouw in staat te stellen 5G. We gaan met hetzelfde platform dat we gebruiken voor de data centrum, die we bouwden voor de edge inschakelen van een end-to-end telco spelen, als telco ‘ s uitrollen van de infrastructuur voor de ondersteuning van hun 5G connectiviteit,” zei hij.

Het andere gebied Lenovo zal streven naar het opbouwen van netwerken, Sotolongo zei.

“Om een echte datacenter-speler, je hebt om een netwerk te bieden en wat we hebben is beperkt. We hebben een veel bredere netwerken portfolio en dat is in de voortgang van de werkzaamheden in de komende weken.”

Meer over de Lenovo

Lenovo, Intel opvoeren van HPC, AI partnershipBeyond de PC: Lenovo ‘ s ambitieuze plannen voor de toekomst van computingLenovo de Motorola lanceert de Moto Z4 met waarde prijs, sterke specs, en de business potentialLenovo CEO: “ik denk niet dat we een reden hebben om gerichte”Premium Pc’ s en op hyperscale computing rijden Lenovo groei

Verwante Onderwerpen:

China

CXO

Overheid

Veiligheid