Lenovo: s uppdrag att vara en viktig aktör i datacenter marknaden

0
14

Lenovo ‘visar hörnet” med $77 mkr Kv1 vinst
PC-jätten Lenovo Group såg inkomster växa med 19 procent från året till $11,9 miljarder och vinst hit $77 miljoner euro, upp från $72 miljoner i förlust samma kvartal föregående år. Läs mer: https://zd.net/2OHVXGy

Kinesiska PC-tillverkaren Lenovo är på ett uppdrag att ta itu med vad man anser är en enorm möjlighet på marknaden: Att bli en av de topp tre globala spelare i datacenter marknaden.

“I datacenter marknaden när du använder en bredare definition, som inkluderar lagring och nätverk, vi är någonstans i topp 10, men vi är inte i topp tre och så är det en enorm möjlighet som vi vill ta itu med,” företagets data center group chief customer officer Wilfredo Sotolongo berättade ZDNet under sitt besök i Australien den här veckan.

Företaget har arbetat för att uppnå detta mål eftersom det förvärvade IBM: s x86 server verksamhet under 2014. Det är nu vid en punkt där det är nått en mer stabil grund, vilket ger Lenovo förtroendet att lägga ut ambitiösa planer på att skala sin data centre gruppen till att bli världens största hyperscale infrastruktur.

Sotolongo sade den viktigaste drivkraft drivs av storleken på hyperscale marknaden.

“Hyerscale är på väg att bli mer relevant …Du kan inte ignorera hyperscale, som för närvarande gör upp en fjärdedel av marknaden och kommer att växa till 40-50%. Så, motivator var mycket enkel: Vi ville delta i en stor del av den marknaden som vi kan”, sade han.

Se även: Lenovo frakt Ubuntu Linux på 2019 ThinkPad-P-series-modeller (TechRepublic)

Sotolongo förklarade detta mål innebär Lenovo skulle behöva “trippel-eller fyrbäddsrum [data centre] verksamhet” och en del av denna strategi innebär att man inte är “bunden till en viss teknik”.

“Vi samarbetar med alla stora leverantörer, VMware, Nutanix, och vi har en stor relation med NetApp,” sade han.

Han tillade att detta är anledningen till Lenovo, trots att det är ett Kinesiskt företag, har inte fångats upp i den politiska klyftor, som andra Kinesiska företag, som exempelvis Huawei och ZTE har funnit sig delaktiga i.

“Lenovo är ett globalt företag…att vi inte ser oss själva som en Kina huvudkontor enda företaget. På grund av detta tänkesätt, vi har byggt en supply chain och har utvecklat en organisation som är utspridda över världen, och när dessa regeringar är att kasta kurvor på oss, vi har kunnat anpassa sig snabbt till de situationer”, sade han.

“Om man tittar mycket noga på våra finansiella resultat, kommer du att se det har haft mycket liten inverkan på grund av detta.”

Enligt Sotolongo, nästa del av Lenovos ambitiösa mål är att expandera till nya områden, inklusive att föra kant design i telco utrymme.

“Kravet på kanten computing liknar kraven för mobile edge design och att operatörerna är att bygga för att aktivera 5G. Vi kommer att använda samma plattform som vi använder för data center som vi byggt för kanten för att möjliggöra en end-to-end telco spela, eftersom operatörerna bygga ut infrastruktur för att stödja deras 5G-anslutning”, sade han.

Det andra området Lenovo kommer att vara ute efter att bygga nätverk är, Sotolongo sagt.

“För att vara en sann data centre spelare, du har till ett nätverk kan erbjuda och vad vi har är begränsad. Vi behöver ett mycket bredare nätverk portfölj och som är i arbetslivet pågår under de kommande veckorna.”

Mer om Lenovo

Lenovo, Intel ramp upp HPC, AI partnershipBeyond PC: Lenovos ambitiös plan för den framtida computingLenovo är Motorola lanserar Moto Z4 med värdet pris, stark specifikationer och företag potentialLenovo VD: “jag tror inte att vi har en anledning att vara riktade”Premium Datorer och hyperscale design och köra Lenovo tillväxt

Relaterade Ämnen:

Kina

CXO

Regeringen

Säkerhet