Media DET nätverk som en nationell säkerhetsrisk: AFP

0
29

Australien är att se över sin metadata och kryptering lagar
ZDNet Chris Duckett berättar TechRepublic s Karen Roby som en Australiensisk parlamentariska kommitté som ser till landets kontroversiella lagar, men det finns ingen anledning att dyka champagne. Läs mer: https://zd.net/2YhRrHG

Den Australiska Federala Polisen (AFP) är orolig för att topphemlig information läckt ut till media organisationer riskerar att inte nås av andra, framför allt de “utländska aktörer”.

Enligt AFP: s Vice Kommissionär Verksamhet, Neil Gaughan, de är medvetna om top secret (TS) information som förmodligen “sitter inom ett par media organisationer”.

“Förmågan av sin IT-infrastruktur för att skydda informationen på den topphemliga nivå inte existerar,” Gaughan berättade den Parlamentariska Kommittén för underrättelse-och säkerhetstjänsten (PJCIS) på onsdag.

“Om vi har TS information som sitter på en oklassificerad nätverk inom, säg, en journalist: s organisation, förmågan att äventyras jag tycker är ganska hög, och ganska oroande.”

AFP har att överväga all information som ett medieföretag kan ha, inte bara vad de har publicerat eller har för avsikt att publicera.

AFP är inte medveten om någon hacking händelser drabbats av media och organisationer.

Se även: Senaste tekniken kunde missa Australien på grund av kryptering lagar: Telstra

En av de “största problem” är dock AFP: s anseende och trovärdighet i ögonen på sin intelligens partner, både i Australien och internationellt, Gaughan sagt.

Om det är visat att den AFP kan inte skydda information, det är en “extremt hög” sannolikheten för att det skulle påverka viljan hos de organ för att ge information som kan bidra till att förhindra en national security problem, sade han.

“Min egen personliga erfarenhet är att det i runt om 2014 vi hade en mycket liknande situation som innebär att information läckt ut, och det var några hot som gjorts av en partner som om vi inte verkligen ta oss samman informationsflödet skulle skära av. Det är en ganska viktig fråga för oss.”

Undersökande journalist “bara var aldrig i mitt sinne”: Inrikes Frågor chef

En av de pågående AFP utredningar är i läckan för att journalisten Annika Smethurst av ett dokument att diskutera potentiella Australiska Signaler Direktoratet (ASD) verksamhet med Australien.

Smethurt berättelse publicerades i Sydney ‘ s Sunday Telegraph under rubriken Hemlig plan för att spionera på Aussies den 29 April 2018.

“Enligt planen, e-post, kontoutdrag och sms av Australiensarna kunde vara hemligt nås av digitala spioner utan ett spår, förutsatt att den Försvars-och inrikesministrarna godkänd”, skrev hon.

Sedan dess har det varit en serie av regeringen avslag, bland annat genom Ministern för Inrikes Frågor, Peter Dutton, i juni 2019.

Enligt Mike Pezzullo, Sekreterare för Avdelningen för Inrikes Frågor, det dokument som handlade om “hur vi skulle genomföra den cyberdefence av Australiska kritisk infrastruktur, ner till de typer av resurser som vi skulle använda, inte inhemska övervakning.

Smethurst hem plundrades av AFP den 4 juni i år.

I samma vecka, AFP sökte datorer i Australian Broadcasting Corporation (ABC) i förhållande till anklagelser om publicering av sekretessbelagda material, nämligen de rapporterade “hundratals sidor” av sekretessbelagda handlingar som ledde till ABC: s rapport från mitten av 2017 titeln Den Afghanska Filer.

Läs: Boomers och Koalitionen väljarna minst oroade av metadata och kryptering lagar

Medan Pezzullo uttryckte sin oro för att den kommitté som detaljer från Smethurst dokument hade gjorts offentliga, sade han att han aldrig trodde att journalisten kan undersökas.

“Som del av det inte bara hade aldrig kommit in i mitt sinne, och därför inte hade haft möjlighet att lämna mitt sinne, att det bara var aldrig i mitt sinne… tills Herr Gaughan berättade för mig att vi är på väg in i hennes lokaler,” sade han.

“Det faktum att de har en misstänkt, som Herr Gaughan sade, och det faktum att de är, du vet, stänger fyller mig med optimism om att lagen kommer att tillämpas i detta fall.”

AFP vägrade att utesluta lagföring Smethurst.

Pezzullo sade att “ändra typ av medier” kan innebära att yngre journalister” kan inte “bottnar djupt bakgrund” som journalister skulle traditionellt sett har fått från “utövare som kan omsorgsfullt, noggrant och på ett försiktigt sätt, förklara vad olika klassificeringar menar”.

“Det antagligen måste finnas en re-anslutning av den offentliga sektorn med media-sektorn”, sade han.

“Jag tror att det är något för utskottet att tänka, hur att återupprätta dessa anslutningar, som inte nödvändigtvis kräver en rättslig lösning.”

Tryck på frihet förfrågan till rapporten i oktober

Onsdagens förhandling, och en del av PJCIS utredning “konsekvenser för utövandet av den brottsbekämpande och intelligens befogenheter på den fria pressen”.

Utredningen inleddes efter den kontroversiella sökningar i journalisternas datorer i juni detta år. AFP hade utfärdat husrannsakan som en del av två separata undersökningar av läckage av sekretessbelagda material till media.

Lagarna ses över omfatta avsnitt 3F av Brott Agera 1914 (Cth), som definierar reglerna för tillgång till dator teckningsoptioner; den kontroversiella kryptering lagstiftning som antogs i December 2018, och de lagar som kräver myndigheter för att få en så kallad “journalist information teckningsoption” innan de får tillgång till sina lagrade data tele.

Lagen Rådet i Australien har krävt hårdare restriktioner på metadata tillgång, inklusive behovet av teckningsoptioner i alla fall, inte bara när motivet är en journalist. Men inrikesminister Peter Dutton säger att det är inget att oroa sig för.

Samtidigt avslöjades i juli AFP: s AGERA Polis-gren hade tittat på metadata utan vederbörligt tillstånd mer än 3,300 gånger under 2015 ensam.

Den PJCIS förväntas rapportera till Riksdagen senast 17 oktober.

Relaterade Täckning

Inrikes Frågor flottar som gör telekombolag behålla MAC-adress och port numbersHere vi gå igen: PJCIS öppnar översyn av Australiens kryptering lawsAustralian anti-korruption organ bör få kryptering-busting befogenheter: PJCISLaw Rådet vill teckningsoptioner och brottslighet tröskeln för metadata för bevarande schemeData lagring kostnader Australiska telekombolag uppåt AU$210 miljoner till dateOAIC fortfarande frågar efter information integritet ändringar till lagring av uppgifter regimen

Relaterade Ämnen:

Australien

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter