Medier IT-netværk en national sikkerhedsrisiko: AFP

0
29

Australien er ved at gennemgå dens metadata og kryptering love
ZDNet ‘s Chris Duckett fortæller TechRepublic’ s Karen Roby, at en Australsk parlamentarisk udvalg, der er leder i landets kontroversielle love, men det er ingen grund til at poppe champagne. Læs mere: https://zd.net/2YhRrHG

Den Australske Føderale Politi (AFP) er bekymret over, at top hemmelige oplysninger lækket til medierne organisationer, der er i fare for at blive tilgået af andre, især “udenlandske aktører”.

Ifølge AFP ‘ s Stedfortrædende Kommissær Operationer, Neil Gaughan, de er klar over top secret (TS) information, som formentlig “ligger inden for et par medier organisationer”.

“Evnen af deres IT-infrastruktur til at beskytte disse oplysninger på top secret niveau, der ikke eksisterer,” Gaughan fortalte folketingets Paritetiske Udvalg for Intelligence and Security (PJCIS) på onsdag.

“Hvis vi har TS oplysninger, der sidder på en uklassificeret netværk inden for, siger, at en journalist’ s organisation, evnen til at for at blive kompromitteret, jeg tror er ganske høj, og ganske bekymrende.”

AFP er nødt til at overveje alle de oplysninger, som en medie-organisation, der måske er i besiddelse af, ikke bare hvad de har offentliggjort eller planlægger at offentliggøre.

AFP er ikke bekendt med nogen hacking begivenheder har lidt af medier organisationer.

Se også: Nyeste teknologi kunne gå glip af Australien på grund af kryptering love: Telstra

En af de “største bekymringer”, men er det AFP ‘ s omdømme og troværdighed i øjnene af sin intelligens partnere, både i Australien og internationalt, Gaughan sagde.

Hvis det er vist, at den AFP ikke kan beskytte oplysninger, der er en “ekstremt høje” sandsynligheden for, at det ville påvirke vilje af disse organer til at give oplysninger, der kan hjælpe med at forhindre et nationalt sikkerhedsproblem, sagde han.

“Min egen personlige erfaring er, at i rundt om i 2014 at vi havde en meget lignende situation, hvor oplysningerne blev lækket, og der var nogle trusler, foretages af en partner, som hvis vi faktisk ikke af at stå sammen, informationsstrømmen, som ville afskære. Det er en ganske alvorlig sag for os.”

Undersøgende journalist “var bare aldrig i mit sind”: Indre Anliggender chef

En af de igangværende AFP undersøgelser er i lækagen til journalist Annika Smethurst af et dokument diskuterer potentielle Australske Signaler Direktorat (ASD) aktiviteter med Australien.

Smethurt ‘s historie blev offentliggjort i Sydney’ s Sunday Telegraph under overskriften Hemmelig plan for at spionere på en Aussie, April 29, 2018.

“I henhold til den plan, e-mails, kontoudtog og sms-beskeder af Australierne kunne være hemmeligt adgang digitale spioner uden et spor, forudsat at de Forsvars-og indenrigsministrene godkendt,” skrev hun.

Siden da har der været en række af regeringens afslag, herunder af Minister for Indre Anliggender, Peter Dutton, i juni 2019.

Ifølge Mike Pezzullo, Sekretær i Afdelingen for Indre Anliggender, det dokument, der handlede om “hvordan vi vil gennemføre den cyberdefence af Australske kritisk infrastruktur, ned til de typer af kompetencer, som vi ville bruge,” ikke interne overvågning.

Smethurst hjem blev stormet af AFP på 4 juni dette år.

I den samme uge, AFP søgt computere på den Australske Broadcasting Corporation (ABC) i forhold til påstande om at offentliggøre klassificeret materiale, nemlig den rapporterede “hundredvis af sider” i klassificerede dokumenter, som førte til, at ABC ‘ s rapport fra medio 2017 med titlen Den Afghanske Filer.

Læs: Boomers og Koalitionen vælgere, der mindst bekymrede af metadata og kryptering love

Mens Pezzullo udtrykt sin bekymring over for udvalget, at oplysninger fra Smethurst dokument, der var blevet gjort forbudt, sagde han, at han aldrig troede, at journalisten kunne være undersøgt.

“Det element af, at det ikke kun var aldrig kommet ind i mit sind, og derfor ikke havde haft mulighed for at forlade mit sind, det var bare aldrig i mit sind… indtil Hr. Gaughan fortalte mig, at vi kommer ind i hendes lokaler,” sagde han.

“Det faktum, at de har fået en mistanke om, som Hr. Gaughan sagde, og det faktum, at de er, du ved, lukning i fylder mig med optimisme, at loven vil blive anvendt i denne sag.”

AFP nægtede at udelukke retsforfølge Smethurst.

Pezzullo sagde, at “skiftende natur af medier sektor” kan betyde, at “yngre journalister, der” måske ikke har den “forankret dybt baggrund”, at journalister ville har traditionelt fået fra “læger, der kan eftertænksomt, omhyggeligt og på en forsigtig måde, at forklare, hvad de forskellige klassifikationer, der betyder”.

“Der er formentlig behov for en re-forbindelse af den offentlige sektor med medierne sektor,” sagde han.

“Jeg tror, der er noget for udvalget, til at tænke over, hvordan at genetablere de forbindelser, der ikke nødvendigvis kræver en lovgivningsmæssig løsning.”

Tryk på frihed undersøgelse rapport i oktober

Onsdagens retsmøde var en del af PJCIS undersøgelse af virkningerne af udøvelsen af de retshåndhævende myndigheder og efterretningstjenester beføjelser på pressefriheden”.

Undersøgelsen blev iværksat efter den kontroversielle søgninger af journalister’ computere i juni dette år. AFP havde udstedt ransagningskendelser som en del af to separate undersøgelser af udslip af klassificeret materiale til medierne.

Lovene er revideret, omfatter afsnit 3F Crimes Act 1914 (Cth), som fastsætter reglerne for adgang til en computer warrants; den kontroversielle kryptering lovgivning, der blev vedtaget i December 2018, og de love, der kræver, at myndigheder at indhente en såkaldt “journalist oplysninger warrant” før at få adgang til deres lagrede telekommunikation data.

Loven Råd Australien har opfordrede til strammere restriktioner på metadata adgang, herunder behovet for warrants i alle tilfælde, ikke kun, når emnet er en journalist. Men indenrigsminister Peter Dutton siger, at der ikke er noget at bekymre sig om.

I mellemtiden, det blev afsløret i juli, at AFP ‘ s ACT Politiarbejde gren havde adgang til metadata, uden behørig tilladelse, mere end 3.300 gange i løbet af 2015 alene.

Den PJCIS forventes at aflægge rapport til Parlamentet i oktober 17.

Relaterede Dækning

Indre Anliggender flyder gøre teleselskaber bevare MAC-adresser og port numbersHere går vi igen: PJCIS åbner gennemgang af Australiens kryptering lawsAustralian anti-korruption organer bør få kryptering til-at sprænge beføjelser: PJCISLaw Råd ønsker, warrants og kriminalitet tærskel for metadata fastholdelse schemeData fastholdelse omkostninger Australske teleselskaber op på AU$210 millioner til dateOAIC stadig beder om beskyttelse af personlige oplysninger ændringsforslag til datalagring regime

Relaterede Emner:

Australien

Sikkerhed-TV

Data Management

CXO

Datacentre