OSS tullar på bärbara datorer och telefoner trycks ut förrän i December

0
18

Trump Kina tariffer skulle öka genomsnittlig laptop pris av $120, rapport
En ny rapport hävdar att Trump administration senaste taxa förslag på varor som importeras från Kina skulle kunna höja priserna på nya bärbara datorer med 17 procent i USA. Läs mer: https://zd.net/2RGROoE

Trump administration lagt fram planer för att dela införandet av tullar på $300 miljarder euro i den Kinesiska importen som tidigare flaggas av Förenta Staternas President tidigare denna månad.

Taxorna fastställdes att införas den 1 September, men United States Trade representative (USTR) dividerat införandet i två delar på tisdag.

Produkter inställd på att vara en hit med priser i December inkluderar mobiltelefoner, bärbara datorer, spelkonsoler, vissa leksaker, dator-skärmar, och vissa objekt av skor och kläder, USTR sagt.

Utan att uttryckligen namnge dem, USTR sa att vissa produkter togs bort från tariffen lista på grund av “hälsa, säkerhet, nationell säkerhet och andra faktorer”.

De produkter som kommer att se OSS konsumenter är villiga att betala 10% extra i allt från “apparater för mottagning, omvandling och sändning eller regenerering av tal, bilder eller andra data” till “live renrasig avel hästar” och “levande åsnor”.

Se även: USA-Kina taxor hit Taiwanesiska tech industry

I Maj, den AMERIKANSKA införde en 25% tull på 250 miljarder us-dollar till ett värde av Kinesiska produkter.

Processen av att sätta taxor på plats startade i Mars förra året, med Trump och ange vid den tid som en utredning av OSS handelsrepresentant Robert Lighthizer hade kommit fram till Kina med hjälp av utländskt ägande begränsningarna att kräva överföring av teknik från AMERIKANSKA företag att Kinesiska organisationer, liksom att genomföra spionage om att förvärva immateriella rättigheter och konfidentiell affärsinformation.

I juni förra året, USA och Kina hade både tas ut tit-for-tat tullar på 34 miljarder usd till ett värde av varor. Två månader senare, den OSS också började samla på 25% importtull på 279 Kinesiska varor värderas till $16 miljarder, som består mestadels av industriella produkter, bland annat ångturbiner och strykjärn balkar.

Tidigare denna månad, USA anklagat Kina för att vara en valuta manipulator.

Trump har lovat att hämnas för att införandet av en fransk lag som skulle ta ut en 3% skatt på tech företag att göra 750 miljoner euro globalt och 25 miljoner euro i Frankrike från offentliga reklam och digital förmedlande tjänster till konsumenter. Online-företag, digitala tjänster, företag som tillhandahåller kommunikation, betalning eller finansiella tjänster är undantagna från 3 procent i skatt.

I själva verket, Bill mål GAFA företag som Google, Apple, Facebook och Amazon.

“Om någon skatter för dem, det borde vara deras Hemland, USA,” Trump tweetade ut på tiden.

“Vi kommer att meddela en betydande växelverkan på Streck är dårskap inom kort.”

Relaterade Täckning

Trump att införa 10% tull på $300b av Kinesiska varor från SeptemberHow mycket högre kunde föreslagna tarifferna mot Kina push laptop priser?USA anklagar Kina för att vara en valuta manipulatorTrump lovar vedergällning för fransk tech-jättar taxTrump är handelskrig med Kina är att lämna tech med en växande fliken handel gruppen varnar

Relaterade Ämnen:

Kina

CXO

Regeringen

Säkerhet