Sydney hälso-och sjukvård kliniker tur att data analytics för att förbättra ryggsmärtor behandlingar

0
9

Sydney Lokala Hälso-Distriktet (SLHD) har utvecklat en app med hjälp av data analytics för att hjälpa hälso-och sjukvårdspersonal i New South Wales behandla smärta i nedre ryggen.

Den SLHD riktad verksamhet och rapportering system (STARS) app som har utvecklats med hjälp av Qlik data intelligence-plattform som ger kliniker med viktig information för att utveckla individanpassade tillbaka smärtlindring för patienter och ger dem möjlighet att identifiera alternativa kliniska behandlingar, snarare än att bara förlita sig på recept av opioid-läkemedel, till exempel.

“Vi vet ryggont är otroligt utbredd. I New South Wales ensam, vi har över 50 000 episoder av ryggsmärtor kommer in på vår akutmottagning. Vi vet från vår litteratur och klinisk praxis att det verkar finnas en hög grad av opiatmissbruk, och det var ett bekymmer för oss…så vi tänkte att om vi får rätt personer tillsammans kan vi göra något på en stor skala”, säger direktören för Reumatologi vid RPA Sjukhus, Bethan Richards, som också leda utformningen av STJÄRNOR ryggsmärta app.

Sex månaders kliniska prövningar av appen har genomförts på akutmottagningar på RPA Sjukhus, Concord Repatriering Allmänna Sjukhus, Lidköping Sjukhuset, och Dubbo Base Hospital som gav kliniker tillgång till real-time data som tidigare skarpt avgränsade. Detta inkluderade patienternas demografi, diagnoser, patologi, tester, för diagnostisk avbildning, kostnader för vård och patienternas entré status.

Se också: Varför 70% av hälso-och sjukvård organisationer har drabbats av dataintrång (TechRepublic)

Förutom att ha tillgång till de uppgifter, som en ny modell för vård av ryggsmärta var som genomförs som en del av rättegången, och pedagogiska resurser för både läkare och patienter har skapats för att hjälpa till att uppmuntra användningen av appen.

Richards sa SLHD arbetar nu med NSW Byrån för Klinisk Innovation för att rulla ut programmet över alla NSW akutmottagningar, lägga till arbetet har påbörjats med Monash Universitet för att påbörja ett liknande projekt i Victoria.

Rör sig framåt, SLHD tittar på andra sätt för att öka användningen av teknik och analytics utanför ryggsmärta som för fraktur och artros behandlingar.

“Vad denna teknik gör det möjligt för oss att göra är att samla in grundläggande uppgifter, foder av interventionen, och ändra klinisk praxis, och tillåter oss att bädda in låg kostnad forskning i normal klinisk praxis och som hjälper oss bilresa bästa vården,” Richards sa.

“Det är en seger för forskare, en seger för kliniker, det är en seger för patienter som får bäst vård, och det är en vinst för en hälso-systemet, eftersom den stora mängden pengar vi kan spara genom att minska antagningen.”

I ett separat meddelande, Institutionen för Familj och sociala Tjänster (FACS) sa att det fungerade med Taysols att uppgradera sin information om företag i lager, som en del av ett större projekt för att införa ett nytt ärendehanteringssystem, ChildStory.

“Tillgång till bättre data och insikter är en viktig del av den ChildStory program, vilket gör GUIDEN affärskritiska för FACS,” Taysols grundare och direktör Mark Taylor sade.

“Den starka relation mellan Taysols och FACS är en avgörande faktor för projektets framgång. Med Taysols fokus på att leverera högkvalitativa resultat, vi har kunnat för att hjälpa FACS utveckla sina team på marken med fortsatt stöd tillsammans med system för analys, utveckling, testning och driftsättning.”

Relaterade Täckning

Brasiliansk hälso-och it-chefer planerar IoT boostExperian köper MyHealthDirect, expanderar hälso-och sjukvårdsuppgifter footprintMary Meeker är 2019 Internet Trends report spotlights hälso-och sjukvård digitizationCVS Hälsa grand konsument-driven hälso-och sjukvård plan beror på data, infrastructureGrab parker $2B för Indonesien expansion, planer för “rimliga” e-hälso-och sjukvård

Relaterade Ämnen:

Australien

Cloud

Big Data Analytics

Innovation

Tech och Arbete

Samarbete