Hoe lang zal Microsoft het blijven ondersteunen van de desktop-versies van Office?

0
14

door Martin Brinkmann op 16 augustus 2019 in Microsoft – 4 reacties

De nieuwste versie van Microsoft Office voor de desktop is Office 2019; het bedrijf heeft Office 2019 in September 2018 en maakte het een Windows-10 exclusief, wat betekent dat het ondersteunt alleen op apparaten met Windows 10 en de nieuwste Windows Server versies).

Vier versies van Microsoft Office die worden ondersteund door Microsoft zijn op dit moment beschikbaar op Windows. Deze Office 2010, Office 2013, Office 2016 en Office 2019.

Microsoft gebruikt de begrippen mainstream ondersteuning en uitgebreide ondersteuning bij het verwijst naar de volledige levenscyclus van haar producten. Het bedrijf maakt gebruik van dezelfde terminologie voor haar Windows-besturingssysteem.

Algemene ondersteuning begint meteen na de product release. Het duurt vijf jaar, meestal, en betekent dat een product ontvangt veiligheid en niet-beveiligingsupdates, en dat product design en functie wijzigingen kunnen worden uitgebracht.

Uitgebreide ondersteuning begint meteen na de reguliere ondersteuning eindigt. Een product ontvangt geen nieuwe functies of wijzigingen niet meer, en updates zal zich richten op het oplossen van beveiligings problemen en grote problemen met de stabiliteit alleen.

Office support einde

De volgende tabel toont de recente desktop Office-producten en het einde van de reguliere en de uitgebreide ondersteuning voor elk van de producten.

Algemene Ondersteuning Uitgebreide Ondersteuning
Office 2010 niet meer ondersteund 13 oktober 2020
Office 2013 niet meer ondersteund 11 April 2023
Office 2016 13 oktober 2020 14 oktober 2025
Office 2019 10 oktober 2023 14 oktober 2025

Zoals u kunt zien, Office 2010 ondersteuning eindigt volgend jaar, negen maanden nadat de ondersteuning voor Windows 7 eindigt. In 2020 zal een belangrijk jaar voor veel gebruikers en organisaties als ondersteuning voor twee core Microsoft-producten uit loopt.

De producten niet gewoon stoppen met werken, maar Microsoft geen release beveiligingsupdates voor hen niet meer. Microsoft heeft wel een paar uitzonderingen in het verleden, toen het beveiligingsupdates uitgebracht voor producten die het heeft geen ondersteuning meer officieel.

Ondersteuning voor de drie resterende Office desktop-producten loopt uit in 2023 of 2025. Windows 8.1 ondersteuning eindigt in 2023 en dus geen ondersteuning voor Office 2023. Dat laat Kantoor 2016 en 2019, en Windows-10 als de enige desktop producten die niet door Microsoft een nieuwe versie van Windows (wat het zei dat het niet zou doen, beweren dat Windows 10 is de laatste versie).

Wat gebeurt er na oktober 2025? We weten het niet. Het is mogelijk dat Microsoft geen release nog een desktop-versie van kantoor naar Kantoor 2019 om alleen te focussen op de abonnement-service Office 365 in plaats.

Microsoft gunsten Office 365 openlijk over Office 2019; het bedrijf niet wil klanten om te kopen, Office 2019, maar zich abonneren op Office 365 in plaats. Office 2019 zal niet veranderen in de tijd; Microsoft geen release nieuwe mogelijkheden of veranderingen van andere dan de veiligheid en het corrigeren van fouten updates voor de desktop-versie, Office 365 evolueert voortdurend aan de andere kant.

Microsoft heeft niet te maken de bewuste keuze om te negeren Office 2019 ontwikkeling na de release (behalve voor de veiligheid en stabiliteit van updates), maar het heeft gedaan; dit wijst erop dat het bedrijf zich duidelijk.

Microsoft omgedoopt tot Office Online Office onlangs ook.

Als voor Windows, lanceerde het bedrijf de dienst abonnementen van Microsoft 365 in 2017 voor de bedrijven die gecombineerd een Office 365 en Windows-10 licentie. Microsoft onthuld in December 2018 willen maken van de dienst die beschikbaar is voor de consument.

Derde-partij Office suites zoals LibreOffice of FreeOffice blijven beschikbaar voor Windows, en ze is waarschijnlijk de beste optie voor Windows-gebruikers en organisaties die niet willen om u te abonneren op een Office-plan.

Nu U: Wat is uw mening over de ontwikkeling? Wat staat er te gebeuren in 2025?