Denso och Blackberry lanserar autonoma fordon gränssnitt

0
11
11-2020-outback-approved-image.jpg

Bild: Levereras/Blackberry

Denso och Blackberry har meddelat lanseringen av deras utvecklat i samarbete med human machine interface (HMI) digital cockpit system som kommer att vara de första som transporteras i fordon med Japanska biltillverkaren Subaru.

Enligt företag, fordon har traditionellt varit utrustade med flera HMI-system som kräver specifika operativsystem för att fungera, men den nya plattformen-som ofta kallas Denso Harmoni Kärnan, som har Blackberry QNX hypervisor-teknik — kommer att möjliggöra flera oberoende system med olika kontroller för att vara integrerad med en mikrodator i ett fordon.

“Programvara är den drivande kraften i nästa generations automotive design. När bilar blivit mer data-driven och automatiserad, kräver de funktionella, säkra och pålitliga fordon programvara,” Blackberry QNX är senior vice president och general manager John Wall sa.

Den Denso Harmoni Core plattform kommer att vara först med i europa 2020-Subaru Legacy och Outback modeller i Usa, innan andra biltillverkare runt om i världen kommer att lansera nya bilmodeller med den integrerade HMI-system.

Se även: BlackBerry öppnar BBM Företag för personligt bruk efter Emtek upphör BBM Konsument (TechRepublic)

Förra veckan, Blackberry samarbetar med Jaguar Land Rover att utveckla nya autonoma fordon med hjälp av artificiell intelligens (AI) och machine learning technologies.

De två företagen kommer att använda Blackberry QNX operativsystem och Blackberry Cylance att utveckla en rad funktioner för att öka fordonets säkerhet, inklusive förutsägande underhåll av programvara och it-skydd mot hot, i Jaguar Land Rover nästa generations fordon arkitektur.

Inom ramen för partnerskapet, Blackberry kommer också att hjälpa Jaguar Land Rover identifiera potentiella sårbarheter som finns i ansluten och autonoma fordon.

Under sitt första kvartal finansiella resultat i juni, Blackberry redovisade en nettoförlust på $35 miljoner. Det var den första kvartalsrapport sedan företaget organiserat i tre affärsområden: IoT, Blackberry Cylance, och Licensiering.

På tid, Chen noteras bolagets integration med Cylance var i förtid, med back-office, personal, försäljning och fou-lag nästan helt samman.

“Vi förväntar oss att [den Cylance integration] att göras inom ramen för detta räkenskapsår,” Chen.

“Det kommer att göras vilket innebär att släppas som en produkt, så det är rimligt rekordtid. Nästa lag som har lanserat är att se till att sätta in Cylance AI-teknik på fordons-plattform, på QNX. Det pågår mycket bra också. Så jag tror på den tekniska sidan, det är mycket, mycket positivt.”

Relaterade Täckning

BlackBerry Q1 slår uppskattningar som Cylance företag ringer upp $51 miljoner euro i revenueBlackBerry Q4 toppar uppskattningar på stark IP-och licensiering revenueBlackBerry kranar tidigare Cisco exec Bryan Palma för COO roleBlackBerry Q3 får stöd från offentliga kontrakt momentumWhy BlackBerry bör byta namn

Relaterade Ämnen:

Blackberry

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud