Hybrid värmer upp som en semi-cloud förhållningssätt till data säkerhet och kontinuitet

0
44

Ingen tvekan om det, hybrid är varm. De senaste uppgifterna från Flexera-Rightscale undersökning om cloud antagande finner företag “är att prioritera en balans mellan offentliga och privata moln.” Detta år, medan 31 procent av företagen se offentliga moln som sin högsta prioritet, en kombinerad 45 procent av företagen se hybrid moln eller en balans mellan offentliga och privata som sitt största fokus. Under det senaste året har andelen företag som planerar en hybrid cloud strategi ökade från 51 procent till 58 procent.

building-in-cloud-philadelphia-cropped-sep-2015-photo-by-joe-mckendrick.jpg

Foto: Joe McKendrick

Vad tar det att skapa en väl avvägd hybrid cloud strategi? Vissa saker är perfekta för moln, andra saker är bättre kvar på lokaler. Var drar man gränsen?

Först av allt, det är viktigt att hålla saker och ting i perspektiv-kommer moln till moln skull åstadkommer mycket lite, “Cloud är en arkitektur-inte en destination eller plats, säger Andres Rodriguez, CTO på Nasuni. Att hålla saker nära knuten till verksamheten, särskilt när det gäller data, håller med Pete Salamanca, VP-moln-tjänster på Apps Medarbetare. “Data management i en hybrid cloud miljön bör behandlas genom att först titta på den typ av data som ditt företag har och sedan fastställa dess syfte.”

Bland de användningsfall för hybrid cloud, datasäkerhet toppar listan. “Du hålla vissa mycket konfidentiella uppgifter om lokaler, och externalizable uppgifter i ett offentligt moln, säger Glauber Costa, VP of field engineering för ScyllaDB. “Detta tillvägagångssätt kan vara bra för applikationer där en läsa-bara ställa in eller läsa-skriva delmängd av data som delas med tredje parter såsom leverantörer, kunder, leverantörer eller andra företag ekosystem av partners.”

Säkerheten alternativ som erbjuds genom hybrid-moln dra från det bästa av två världar. “Skalskydd i hybrid cloud är utformad för att fungera från punkter tillgång till molnet i stället för i molnet”, Rodriguez.påpekar. “Detta är vad som gör den mix av privata och offentliga installationer utan att ådra sig ytterligare säkerhetsrisker.” Till exempel, network-attached storage (NAS) – system kan ta fördel av cloud skalbarhet samtidigt som lokaler åt kontrollerna. “Hybrid-moln aktiverat NAS har ingen skala gränser, stöder obegränsat oföränderliga versionshantering och kan synkroniseras filer i valfritt antal platser: på lokaler eller i molnet”, Rodriguez staterna. “Cio: er en gång ses molnet som en säkerhetsrisk. Idag, moln, offentliga eller privata, är det säkraste stället för att sätta dina data.”

När det gäller data -, Rodriguez lägger till en “hybrid cloud arkitektur möjliggör obegränsad oföränderliga ögonblicksbilder som är den sista försvarslinjen för kritiska filer. Detta eliminerar hotet av ransomware attacker och förlita sig på dyra och komplexa backup och DR-system.”

En annan användning ärende-och motivering för hybrid cloud-är kontinuitet och återställning. “Här, ett internt system kan vara det primära för användarna, säger Costa. “Bara i händelse av en katastrof skulle användare växla över till den allmänna programmet som ett hot standby. Du skulle behöva för att kontinuerligt driva en sådan tjänst, men du skulle inte behöva använda det under belastning tills katastrofen slog till.” En tredje användning fallet, säger han, är “att brista trafikledning och kapacitetsplanering.”

Företag har möjlighet att utnyttja sina IT-tillgångar i många offentliga och privata moln plattformar för att uppnå en distribuerad nivå av DR, kostnadsbesparingar för miljöer som har förmågan att vara böjd under rusningstid och icke-rusningstid och uppdelning av tillgångar som kan kräva djupare fysisk åtkomst och kontroll” enligt Salamanca. “Som en följd av mix-molnbaserade miljöer, det är fortfarande en unik fördel och frihet att blanda och matcha program där leva för företag som är redo att sätta vissa program med leverantörer och andra som är på plats för att hantera.”

Relaterade Ämnen:

Cloud

CXO

Digital Omvandling

Innovation

Cloud TV