Hybride opwarmt als een semi-cloud data security en business continuity

0
56

Er bestaat geen twijfel over, hybride warm is. De meest recente gegevens uit de Flexera-Rightscale enquête over adoptie vindt ondernemingen “zijn de prioritering van een balans van publieke en private clouds.” Dit jaar, terwijl 31 procent van de ondernemingen zien de publieke cloud als hun hoogste prioriteit, een gecombineerde 45 procent van de bedrijven ziet de hybride cloud of een evenwichtige benadering tussen publieke en private als hun grootste focus. In het afgelopen jaar is het percentage van de ondernemingen het plannen van een hybride cloud-strategie groeide van 51 procent naar 58 procent.

building-in-cloud-philadelphia-cropped-sep-2015-photo-by-joe-mckendrick.jpg

Foto: Joe McKendrick

Wat duurt het tot stand brengen van een evenwichtige hybride cloud-strategie? Sommige dingen zijn perfect voor in de cloud, andere dingen zijn beter af met het resterende terrein. Waar de lijn trekken?

Allereerst is het belangrijk om de dingen in perspectief — ga cloud voor cloud ‘ s sake gebeurt heel weinig, “Cloud is een architectuur-niet een bestemming of locatie”, zegt Andres Rodriguez, CTO van Nasuni. De dingen die nauw verbonden zijn met het bedrijf, vooral als het gaat om gegevens, akkoord Pete Salamanca, VP cloud diensten bij Apps Associates. “Data management in een hybride cloud-omgeving moet worden aangepakt door eerst te kijken naar het type van de gegevens die uw bedrijf heeft en vervolgens het bepalen van het doel.”

Onder de use cases voor de hybride cloud, beveiliging van de gegevens bovenaan de lijst. “Je houdt bepaalde zeer vertrouwelijke gegevens op het terrein, en externalizable gegevens in een openbare cloud”, zegt Glauber Costa, vice-president van de field engineering voor ScyllaDB. “Deze aanpak is misschien een goede voor toepassingen waar een alleen-lezen instellen of lezen-schrijven subset van data wordt gedeeld met derde partijen, zoals leveranciers, klanten, leveranciers of andere zakelijke ecosysteem van partners.”

De beveiliging opties die worden aangeboden via hybride clouds teken van het beste van beide werelden. “De security in hybride cloud is ontworpen om te werken van de punten van de toegang tot de cloud in plaats van in de cloud,” Rodriguez.punten uit. “Dit is wat maakt de mix van private en publieke implementaties zonder dat bijkomende veiligheidsrisico’ s.” Bijvoorbeeld, network-attached storage (NAS) systemen kunnen profiteren van cloud schaalbaarheid, terwijl de handhaving op het terrein van de toegangscontrole. “Hybride-cloud enabled NAS heeft geen schaal grenzen, ondersteunt een onbeperkt aantal onveranderlijke versiebeheer en kan bestanden gesynchroniseerd over een aantal locaties: on-premise of in de cloud,” Rodriguez staten. “Cio’ s een keer bekeken cloud als een veiligheidsprobleem. Vandaag, cloud, openbaar of privé, is de veiligste plek om uw gegevens.”

Als het gaat om gegevens, Rodriguez voegt toe, “een hybride cloud-architectuur maakt het mogelijk om onbeperkt te onveranderlijke snapshots die de laatste lijn van verdediging voor missie-kritieke bestanden. Dit elimineert de bedreiging van ransomware aanvallen en de afhankelijkheid van dure en complexe back-up-en DR-systemen.”

Een andere use-case –en de rechtvaardiging voor het hybride cloud-is business continuity en disaster recovery. “Hier, kan een intern systeem worden de primaire één voor gebruikers”, zegt Costa. “Alleen in geval van een ramp zouden gebruikers niet over aan het publiek toepassing als stand-by. Je nodig zou hebben om voortdurend te werken van een dergelijke dienst, maar u zou het niet nodig zijn om te werken onder belasting tot een ramp getroffen.” Een derde gebruik van het geval, zegt hij, is voor de “burst traffic management en capaciteitsplanning.”

Ondernemingen hebben de mogelijkheid voor het implementeren van hun IT-activa in vele publieke en private cloud platformen naar het realiseren van een gedistribueerd niveau van de DR, de kosten voor omgevingen die de mogelijkheid hebben om gebogen tijdens piek-en daluren en de scheiding van activa waarvoor dieper fysieke toegang en controle”, aldus Salamanca. “Als gevolg van een mix-cloud-omgevingen, is er nog een uniek voordeel en de vrijheid om te mix-and-match en live toepassingen voor bedrijven die bereid zijn om een aantal toepassingen met aanbieders en andere on-premise te beheren.”

Verwante Onderwerpen:

Cloud

CXO

Digitale Transformatie

Innovatie

Cloud TV