Het Flatiron Instituut kranen Lenovo-Intel systemen voor HPC-AI workloads

0
22

Stephanie Condon

Door Stephanie Condon

voor Tussen de Lijnen

| 9 oktober 2019 — 17:57 GMT (18:57 UUR)

| Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie

Lenovo en Intel op woensdag gedeelde hoe ze hebben gewerkt met de Flatiron Institute in New York te bouwen op grote schaal computing clusters die de organisatie van de high performance computing (HPC) en AI mogelijkheden. Met behulp van de Lenovo-Intel systemen, onderzoekers aan het instituut kunnen breiden hun onderzoek naar biologische wetenschappen, de astrofysica, de kwantum fysica, en computational wiskunde.

Het Flatiron samenwerking is een uitbreiding van de samenwerking tussen Intel en Lenovo in het datacenter. De twee bedrijven hebben zich gecommitteerd aan een meerjarenplan om de convergentie van het HPC en AI oplossingen.

Het Flatiron Institute in New York City is de interne onderzoeksafdeling van de Simons Foundation, die tot doel heeft om de vooraf onderzoek in de wiskunde en de fundamentele wetenschappen. Omdat het instituut in het Wetenschappelijke Computing Core ondersteunt het werken in de verschillende disciplines, het vereist een HPC-infrastructuur die kan omgaan met een verscheidenheid van zeer grote bestanden, van de reusachtige genome sequencing bestanden 100.000 kleine bestanden in een enkele map.

Het inschakelen van dit onderzoek, het instituut bouwde een eigen cluster met Lenovo ThinkSystem SD530 Dichte Rack-servers met Intel® Xeon ® Platinum 8268 processors. De servers leverage Lenovo Neptunus Thermische Transfer Module (TTM) technologie. Alle verteld, de groep omvat meer dan 17.000 Intel computing kernen. Dankzij de extra RAM-geheugen beschikbaar met elk knooppunt, de supercomputer-cluster 4-5X meer geheugen dan een typische HPC boerderij.

“Het lezen van een 200 GB genome sequencing bestand voor een biologie project of het maken van 11.000 verbindingen naar andere knooppunten voor een astrofysica project vergt veel geheugen,” Dr. Ian Fisk, Scientific Computing Kern co-directeur van het Flatiron Institute, zei in een verklaring. “Nu, wanneer een onderzoeker komt langs met een interessante uitdaging dat hun apparatuur niet ondersteunt, kunnen we dat bereiken.”

Lenovo en Intel zijn oude partners in het datacenter. Hun uitgebreide samenwerking richt zich op drie gebieden: systemen en oplossingen, software optimalisatie voor HPC en AI convergentie en ecosysteem enablement.

“We zien een high-performance computing en kunstmatige intelligentie als de sleutel tot het ontsluiten van een geheel nieuw tijdperk van onbenut potentieel voor klanten,” Scott Plagen, general manager voor HPC en AI bij Lenovo ‘ s Data Center Group, zei in een verklaring.

Eerder dit jaar, Lenovo aangelegd ambitieuze plannen op schaal zijn data center group, inclusief de plannen voor de uitrol van nieuwe HPC-technologie.

Voorafgaand en aanverwante dekking:

Lenovo, Intel opvoeren van HPC, AI partnerschap Buiten de PC: Lenovo ‘ s ambitieuze plannen voor de toekomst van computing Hoe Lenovo plannen om de wereld grootste hyperscale-infrastructuur provider Lenovo weddenschappen grote van koelvloeistof gaat mainstream, lanceert Neptunus

Verwante Onderwerpen:

Intel

Digitale Transformatie

CXO

Het Internet van Dingen

Innovatie

Enterprise Software

Stephanie Condon

Door Stephanie Condon

voor Tussen de Lijnen

| 9 oktober 2019 — 17:57 GMT (18:57 UUR)

| Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie