De braziliaanse regering voor het aanmaken van een burger database

0
66

De Braziliaanse overheid wordt een enkele burger database bevatten een breed scala van persoonsgegevens over de bevolking van meer dan 200 miljoen mensen, volledig worden gedeeld tussen afdelingen.

Volgens het besluit is ondertekend door de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, de doelstellingen van de database zijn de verbetering van de openbare orde, alsook de vereenvoudiging van de uitwisseling van gegevens tussen overheidsdiensten.

De informatie “zal worden gedeeld, zo wijd mogelijk”, volgens het besluit, rekening houdend met eventuele wettelijke beperkingen, vereisten rond informatie en communicatie, alsook Brazilië General Data Protection Act, die zal worden ten uitvoer gelegd in augustus 2020.

De database zal worden beheerd door verschillende organisaties in de publieke sector, die kan bieden en toegang krijgen tot de gegevens. Het delen van gegevens zal worden ingedeeld in drie niveaus: breed, voor de openbare gegevens die niet onderworpen aan enige beperkingen van de toegang; beperkte gegevens beschermd door geheimhouding, hoewel de toegang zal worden verleend tot alle overheidsorganen het kader van de uitvoering van openbare beleid; bepaalde, van toepassing op vertrouwelijke gegevens, met toegang verleend aan bepaalde bureaus voor juridische doeleinden.