Mastercard, Visa, eBay, Streep drop-out van Facebook ‘ s Weegschaal project

0
68

Mastercard, Visa, eBay en Streep alle drop-out van Facebook ‘ s Weegschaal betalingen netwerk, volgens de rapporten, het zetten van Facebook voorgestelde vermelding in de cryptocurrency markt in gevaar. Het nieuws komt slechts enkele dagen na PayPal back-up uit van het project en volgt maanden van het toezicht van de toezichthouders over de hele wereld.

ZIE: PayPal rug uit: wat betekent dit voor de toekomst van Facebook ‘ s Weegschaal cryptocurrency?

Facebook kondigde de Weegschaal terug in juni, met de uitleg dat het de bedoeling is om uit te rollen een digitale munt in 2020. Het zou integreren met Facebook diensten en zullen het actief nodig is voor e-commerce transacties op het platform en daarbuiten. Op het moment, Facebook aangekondigd dat enkele grote geldschieters waren het ondersteunen van het project en de in Genève gevestigde Weegschaal Association, een consortium om toezicht te houden op de cryptocurrency en de onderliggende blockchain ‘ s ontwikkeling. Oorspronkelijke leden van het consortium opgenomen Uber, Lyft, Spotify, Vodafone, Mercado Pago, PayU en anderen.

In de verklaringen, de betaling van bedrijven verlaten van het consortium de deur open voor verdere samenwerking met de Weegschaal project.

“Visum heeft besloten niet toe te treden tot de Weegschaal Vereniging op dit moment,” een Visum woordvoerder voor het bedrijf zei in een verklaring aan ZDNet. “We zullen doorgaan om te evalueren en ons uiteindelijke besluit zal worden bepaald door een aantal factoren, waaronder de Vereniging de mogelijkheid om volledig te voldoen aan alle vereiste wettelijke verwachtingen. Visa aanhoudende interesse in Weegschaal komt voort uit onze overtuiging dat goed geregeld blockchain-gebaseerde netwerken kunnen uitbreiden van de waarde van de secure digital betalingen aan een groter aantal mensen en plaatsen, in het bijzonder in de opkomende markten.”

Een Streep woordvoerder gaf een soortgelijke verklaring te ZDNet: “Streep is voorstander van projecten die gericht zijn op het maken van online handel meer toegankelijk voor mensen over de hele wereld. De weegschaal heeft dit potentieel. We volgen de voortgang op de voet en blijven open voor samenwerking met de Weegschaal Vereniging in een later stadium.”

In een verklaring aan ZDNet ‘ s zustersite CNET, eBay zei: “We hebben enorm veel respect voor de visie van de Weegschaal Vereniging; echter, eBay heeft de keuze gemaakt om niet vooruit te gaan als een van de oprichters. Wij zijn gericht op het uitrollen van eBay ‘ s beheerd betalingen ervaring voor onze klanten.”

Mastercard niet direct reageren op een verzoek om commentaar.

Als ZDNet is Charlie Osborne eerder in de week, de Weegschaal project trok onmiddellijk de scepsis van wetgevers en toezichthouders, onder andere omdat Facebook de slappe aanpak van de veiligheid en privacy.

De AMERIKAANSE Federal Reserve zei de Weegschaal was van “ernstige bezorgdheid” en niet zou worden toegestaan om verder te gaan tot het bedrijf antwoordde toezichthouders’ – vragen. Ondertussen, franse Minister van Financiën, Bruno Le Maire, zei de cryptocurrency waarschijnlijk een risico vormt voor de consument, toe te voegen dat “de monetaire soevereiniteit van landen [is] op het spel.”

Voorafgaand en aanverwante dekking:

Frankrijk zal proberen te blokkeren Facebook de Weegschaal cryptocurrency op Europese bodem
Singapore onder valuta ‘ s Facebook wil gebonden aan Libra
Facebook is Weegschaal cryptocurrency project branded ‘ernstige bezorgdheid’ van de Federal Reserve

Verwante Onderwerpen:

CXO

Digitale Transformatie

Tech Industrie

Smart Cities

Cloud