Slutten av uBlock Opprinnelse for Google Chrome?

0
69

av Martin Brinkmann oktober 12, 2019 i Google Chrome – 5 kommentarer

Det har vært mye snakk om Google ‘s foreslåtte endringer til nettleseren Chrome’ s extensions system og hvordan disse endringene vil påvirke innholdet blokkere og andre utvidelser.

Den nye manifest-filen for Chrome-utvidelser kan ende utvidelser som uBlock Opprinnelse for web-leseren. Google har endret noen av parametrene etter det møtte tung bruker og utvikler kritikk, men ikke gå løpet helt ut.

Raymond Bakken (gorhill), utvikleren av uBlock Opprinnelse avslørte nylig at Google avvist en ny utvikler versjon av utvidelsen. Utviklere laste opp ny utvidelse versjoner for Chrome nettmarked for å erstatte eksisterende versjoner; Google kjører automatiserte skanninger av disse verktøyene, og kan også se på det som lastes opp utvidelser manuelt før du kan tillate eller avvise dem.

ublock origin rejected via Raymond Hill / GitHub

I en e-post til utvikleren, Google uttalt at utvidelsen brutt en av Chrome Lagrer retningslinjer som forbyr bunting av ikke-relatert funksjonalitet i utvidelser.

E-posten gir ingen informasjon om de faktiske brudd annet enn det, en praksis som Google har blitt kritisert for i det siste.

Hill, en lang tid utvikler, hadde ingen illusjoner om at Google vil gi nyttig informasjon om avvisning.

Ingen vits i å spekulere på en eller annen måte, min erfaring med den CWS i det siste er at vi aldri får vite hvorfor det var merket “AVVIST”, at de aldri oppgir nøyaktig “hvorfor”.

Utvikleren versjon av utvidelsen er brukt av færre brukere enn den stabile versjonen som betyr at avslaget ikke kan påvirke bulk brukere av utvidelsen ennå. Det viktigste problemet med avslaget er at den neste stabil versjon av utvidelsen vil være mer eller mindre identisk med den avviste utvikler versjon.

Mens det er fortsatt en sjanse for at det vil gå gjennom, det er mer sannsynlig at det også vil bli avvist av Google, og at dette kan effektivt slutten uBlock Opprinnelse for Google Chrome.

Siden neste uBO utgivelsen vil i hovedsak være hva 1.22.5rc2 er, tenk deg at uBO er sannsynligvis kommer til en slutt på livet i Chrome nettmarked-det er ingen god grunn til å tro uBO 1.22.5rc2 ikke lenger ville bli avvist med bare å endre versjon nummeret til 1.23.0.

Bakke anbefaler at brukerne finne en annen nettleser som fortsetter å støtte uBlock Opprinnelse dersom de ønsker å fortsette å bruke extension.

Den nyeste versjonen av utvidelsen er tilgjengelig for mange store nettlesere, inkludert Mozilla Firefox og andre Krom-baserte nettlesere.

Avsluttende Ord

Det er umulig å vite hvorfor utvidelsen ble avvist fra Chrome nettmarked, med mindre Google, vil gi ytterligere informasjon om problemet. Mens det er absolutt mulig at en stabil forlengelse oppdateringen vil være tillatt av Google, det virker mer sannsynlig at det vil bli avvist så vel av selskapet.

Nå er Du: Hva er din ta på utviklingen?