ACCC te hof van beroep verlies TPG over misleidende consument beschuldigingen

0
16

ACCC houdt de prijzen vlak voor oudere niet-NBN vaste lijn diensten
Prijzen voor oudere wholesale ADSL, onvoorwaardelijke lokale lus service en vaste gespreksopbouw en-beëindiging van toegang tot diensten te blijven ongewijzigd tot en met juni 2024.

De Australische Competition and Consumer Commission (ACCC) zei op vrijdag zal het beroep zijn oktober Federale Hof nederlaag tegen TPG en beroep instellen tegen het besluit om de Volledige Federale Hof.

De zaak betrof een AU$20 vooruitbetaling door klanten te dekken diensten die niet in hun plannen, zoals het buitenland bellen.

Wanneer het saldo onder AU$10, TPG zou automatisch opwaarderen van het saldo van de klant bankrekening of creditkaart, of indien de klant links TPG, de balans werd verbeurd verklaard. De ACCC heeft beweerd dat TPG gemaakt misleidende verklaringen over de betaling sinds Maart 2013.

“We beweerde dat door het vertegenwoordigen dit was een ‘vooruitbetaling’, werden de consumenten misleid door TPG in het denken dat ze kunnen gebruik maken van al het geld dat ze hadden prepaid voor out-of-plan diensten, terwijl dit meestal niet mogelijk,” ACCC Chair Rod Sims zei.

In oktober zijn arrest, Justitie O ‘ Callaghan zei het geval is opgehangen aan de vraag of het gebruik van het woord “vooruitbetaling” is misleidend of bedrieglijk is, en of het verval van het niet-gebruikte saldo TPG was oneerlijk.

“De ACCC gaat ermee akkoord dat hij geen probleem met de TPG als het gebruikt, in plaats van het woord ‘vooruitbetaling’, de woorden ‘toegangsprijs’, ‘ O ‘ Callaghan schreef.

“In mijn ogen, het is kunstmatig om te geven het woord ‘vooruitbetaling’ zo veel werk doen als de ACCC gevallen nodig is.”

De ACCC zei op vrijdag het oordeel van de Rechtbank een fout heeft gemaakt, en was dus aantrekkelijk.

“De consument bewust van de belangrijke termen mag niet worden verwacht waar ze zijn opgenomen in de kleine lettertjes van een lange en gedetailleerde overeenkomst of, in het geval van online contracten, na meerdere klikken,” ACCC chair Rod Sims zei.

“We blijven bezorgd dat TPG misleid haar prepaid klanten over hun vermogen om het gebruik van hun volledige vooruitbetaling en voor het verkrijgen van een restitutie van de ongebruikte fondsen wanneer zij het einde van hun contract.”

De ACCC en TPG zijn momenteel in afwachting van het vonnis in een veel grotere zaak, als Justitie Middleton is in beraad over het al dan niet goedkeuren van de fusie van Vodafone en TPG, die de ACCC geblokkeerd in Mei.

Centraal in dat geval is de ACCC de bewering dat TPG zal de bouw van een vierde mobiele netwerk als de telco wordt verhinderd de controle van het netwerk van Vodafone.

Verwante Staaf Lezen

Optus is de nieuwe ACCC NBN snelheid rapport kingACCC houdt de prijzen vlak voor oudere niet-NBN vaste lijn servicesACCC om te kijken naar de betaalbaarheid van 12/1Mbps NBN plansACCC verliest juridische strijd te TPG over misleidende consument allegationsACCC zegt TPG adviseur ‘had geen idee’ in de TPG-VHA fusie caseACCC blijft zijn wapens die TPG zal de bouw van een vierde mobiele networkVHA en TPG sluiten door te stellen ACCC heeft een ‘forensisch Tardis’ om zich te verzetten tegen fusie

Verwante Onderwerpen:

Australië

Smartphones

Mobiele OS

Veiligheid

Hardware

Beoordelingen