WeChat Betalen volgt Alipay in die buitenlandse bezoekers om betalingen te doen in China

0
17

Chinese betalingen reus WeChat Betalen kan nu worden gebruikt door buitenlandse bezoekers om te betalen voor goederen en diensten in China.

De Chinese betalingen gigant is een samenwerking aangegaan met Visa, MasterCard, American Express, Discover Wereldwijde Netwerk, JCB om buitenlandse bezoekers te koppelen hun credit cards naar WeChat Betalen. Dit is de eerste keer dat buitenlandse bezoekers kunnen gebruik maken van internationale creditcards betalen met WeChat Betalen in China.

Eerder, WeChat Betaalt alleen ondersteund gebruikers die had vasteland Chinese bank kaarten, besparingen kaarten en creditcards.

Aanmelden voor de nieuw-uitgebreide service, WeChat Betalen gebruikers kunnen toevoegen internationale kredietkaarten rechtstreeks naar de digitale portemonnee op de WeChat app.

tencent-and-five-major-international-card-organizations-are-cooperating-to-support-overseas-users-to-use-wechat-pay-in-mainland-china.jpg

Afbeelding: WeChat Betalen

De betaalmethode is momenteel alleen beschikbaar voor een beperkt aantal diensten, echter met Tencent zeggen dat het kon worden gebruikt voor de aankoop van spoorweg tickets op China Railway 12306, hagel voor een rit via Didi, of online aankopen te doen via JD.com en Ctrip, onder andere betaling scenario ‘ s.

WeChat Betalen voor de aankondiging komt kort nadat Alipay eerder deze week mogen mensen gebruik van internationale creditcards om een prepaid kaart.

De betaling aanbieden voor WeChat Betalen verschilt van Alipay, als WeChat Betalen zal gebruikers toestaan om rechtstreeks te betalen via de digitale portemonnee, terwijl Alipay is het gebruikers met een prepaid kaart die kan worden aangevuld met internationale kaarten in de plaats.

Voor Alipay de prepaid kaart, met een minimum van gebruikers zou hebben om de top-up is 100 yuan, met het saldo bedrag wordt beperkt tot 2.000 yuan. Het resterende bedrag aan het einde van de 90 dagen zou worden terugbetaald.

Het gaat naar open toegang tot WeChat Betalen en Alipay in staat zal stellen de Chinese leveranciers om op de potentiële markt van 30,5 miljoen internationale bezoekers die reisde naar China vorig jaar. Dit cijfer bedroeg 4,7% hoger dan in 2018, volgens Ant Financial, onder vermelding van de regering statistieken. Zij heeft daaraan toegevoegd dat de toeristen ook waren de uitgaven meer over de verschillende sectoren, zoals horeca, winkelen en eten, forking uit 5.1% meer vorig jaar een hit $73.1 miljard.

Als de twee dominante mobile payment services providers in China, Alipay eigenaar is van meer dan 53% van het marktaandeel in China ‘s mobiele betaling markt in Q1 2019 terwijl Tencent’ s mobiele betaling is eigenaar van ongeveer 40%, lokale onderzoeksbureau iResearch zei in een toelichting in juli.

Tencent kondigde ook een samenwerking met cloud-gebaseerde communicatie-platform Symfonie, die ziet WeChat worden geïntegreerd in Symphony ‘ s systemen.

Dit zal inschakelen Symphony gebruikers verbinding maken en zaken doen met behulp van een van de twee toepassingen, wat betekent Symphony gebruikers kunnen nu de interactie met WeChat gebruikers in China, terwijl het voldoen aan de financiële regelgeving.

“Onze wereldwijde markten en private wealth management klanten hebben behoefte aan een oplossing die bedrijven aan een veilige en toegankelijke manier om verbinding te maken met de Weixin-gemeenschap. Onze samenwerking brengt onze vertrouwde samenwerking en workflow platform met Tencent ‘s Weixin-ecosysteem”, zegt David Gurle, oprichter en CEO van de Symfonie.

Met de integratie van WeChat, Symfonie beweert dat haar gebruikers in staat zal zijn om te communiceren met klanten op WeChat in real-time met behoud van compliance en governance beleid.

Apart, Tencent Cloud Computing is ook een samenwerking aangegaan met Serverloze te ontsluieren drie open-source, Serverloze Kader projecten die ze tout zal het gemakkelijker maken voor het implementeren van bepaalde serverloze maakt gebruik van de gevallen op de Tencent Cloud: REST Api ‘ s, statische websites, en Express.js apps.

Het paar hebben ook plannen om te investeren middelen in het ontwikkelen van ondersteuning voor extra serverloze use cases, het aanhalen van de integratie tussen de Serverloze Kader Pro en Tencent Cloud, en het inschakelen van de volledige levenscyclus van serverloze toepassingen op Tencent Cloud.

Verwante Dekking

Alipay open voor buitenlandse bezoekers voor de eerste keer

Voorheen alleen beschikbaar voor consumenten met een Chinese bankrekening en lokale gsm-nummer, Alibaba ‘ s e-wallet kan nu worden gebruikt door de korte termijn bezoekers naar het vasteland van China over een periode van 90 dagen.

China heeft ‘geen tijdschema’ voor digitale valuta launch: People ‘ s Bank of China gouverneur

Eerdere opmerkingen van een Chinese centrale bank de officiële had aangegeven dat China klaar was om de lancering van zijn eigen digitale munt.

Meer dan 800 miljoen WeChat gebruikers verzonden digitale geldelijke geschenken tijdens het Lunar New Year

Het record aantal kwam na de Chinese technologie reus kondigde vorige maand dat de dagelijkse gebruikers van de populaire WeChat service van 1 miljard overschreden.

West-tech merken zijn opgenomen in China, maar hun producten zijn zelden gebruikt

West-tech bedrijven hebben zich gevestigd in het bewustzijn van het Chinese publiek. Hun producten, niet zo veel!

Mobiele betalingen, zoals Apple Betalen en Samsung Betalen zijn hot, maar veel consumenten nog steeds de voorkeur aan cash (TechRepublic)

Een recente enquête bleek dat ernstige cybersecurity betreft zijn de basis van het vertrouwen van de consumenten in alleen mobiele betalingen.

Verwante Onderwerpen:

Banking

CXO

Digitale Transformatie

Tech Industrie

Smart Cities

Cloud