Cryptocurrency expert gearresteerd voor het geven van praten met Noord-Korea over het vermijden van sancties

0
104

Catalin Cimpanu

Door Catalin Cimpanu

voor Tussen de Lijnen

| 29 November 2019 — 22:15 GMT (22:15 GMT)

| Onderwerp: Blockchain

North Korea

Pyongyang Wetenschap en Technologie Complex

Afbeelding via korea-dpr.info

De VS-autoriteiten gearresteerd een cryptocurrency expert en lid van de Ethereum project voor reizen naar Noord-Korea en het geven van een presentatie op een tech-conferentie over het gebruik van cryptocurrency en blockchain om te voorkomen dat de internationale sancties.

De man, Virgil Griffith, 36, een inwoner van Singapore en een inwoner van de VS, werd gisteren gearresteerd op de Internationale Luchthaven van Los Angeles en aangeklaagd voor de rechtbank vandaag, waar was hij formeel belast.

In een persbericht van vandaag, het AMERIKAANSE Ministerie van Justitie zei Griffith reisde naar Noord-Korea in April 2019, waar hij gaf een technische praten bij de Pyongyang Blockchain en Cryptocurrency Conferentie.

Volgens het amerikaanse ministerie van justitie de aanklacht [PDF], het State Department toestemming geweigerd en waarschuwde Griffith tegen reizen naar Noord-Korea om de conferentie bij te wonen.

“Ondanks de waarschuwingen om niet te gaan, Griffith naar verluidt reisde naar een van de Verenigde Staten de grootste tegenstanders, Noord-Korea, waar hij leerde zijn publiek hoe te gebruiken blockchain technologie te onttrekken aan de sancties. Door deze klacht, we beginnen met het proces van het zoeken naar gerechtigheid voor dergelijk gedrag,” zei de AMERIKAANSE Assistant Attorney General John Demers.

1.png

De strafrechtelijke klacht ook beweert dat Griffith was het werken aan “de plannen om het vergemakkelijken van de uitwisseling van Cryptocurrency-1 [Ether] tussen noord-korea en Zuid-Korea,” bij de schending van AMERIKAANSE sancties.

2.png

De autoriteiten zeggen dat Griffith brak sancties de AMERIKAANSE regering had opgelegd aan Noord-Korea, via wetten zoals de International Emergency Economic Powers Act (“IEEPA”), en Executive Order 13466, ondertekend door President Bush in 2008, en Executive Order 13722, ondertekend door President Obama in 2016.

De sancties verbieden ONS burgers, organisaties en bedrijven uit de kredietverlening alle steun aan de Noord-koreaanse regering.

“Zoals wordt beweerd, Virgil Griffith heeft gegeven, zeer technische informatie aan Noord-Korea, in de wetenschap dat deze informatie kan worden gebruikt om Noord Korea witwassen van geld en het ontduiken van sancties. In verluidt doen, Griffith in gevaar gebracht van de sancties die zowel het Congres en de president zijn uitgevaardigd te plaatsen maximale druk op Noord-Korea gevaarlijk regime”, zei de AMERIKAANSE minister van Geoffrey S. Berman.

Indien schuldig bevonden, Griffith risico ‘ s tot 20 jaar in de gevangenis.

Griffith is ook een onderdeel van de Ethereum Stichting Speciale Projecten van de groep, volgens zijn Medium profiel. Ook hij gebruikt een Tor-to-Web (Tor2Web) service genaamd Ui.city.

Noord-Korea heeft gehost ten minste twee cryptocurrency conferenties zover, een eind 2018, en een ander in het voorjaar van 2019 — die Griffith bijgewoond.

Medio September van dit jaar, de US Treasury sancties op aan entiteiten die banden hebben met drie Noord-koreaanse hack groepen, vooral de bewering dat de groepen heeft het regime in Pyongyang te zamelen voor de wapens en raketten programma ‘ s via hacks van banken en cryptocurrency uitwisselingen.

Verwante Onderwerpen:

Tech en Werk

Innovatie

Tech Industrie

Cloud

Veiligheid

Banking

Catalin Cimpanu

Door Catalin Cimpanu

voor Tussen de Lijnen

| 29 November 2019 — 22:15 GMT (22:15 GMT)

| Onderwerp: Blockchain