Drönare, 3D-utskrifter, och AR/VR: Orealiserad potential, behöriga resultat, och oroande terminer

0
44

David Gewirtz

Av David Gewirtz

för DIY-DET

| 2 December 2019 — 16:55 GMT (16:55 GMT)

| Tema: Innovation

En värld där vardagens AR och VR finns?
ZDNet David Gewirtz berättar TechRepublic s Karen Roby om vad en framtida heltäckande AR och VR skulle kunna se ut, och potentiella för-och nackdelar det skulle innebära. Läs mer: https://zd.net/2ChwIGX

Med Black Friday och Cyber Monday i sin fulla, veckan lång ära, många presenter kommer att köpas till förtjänta (och ibland inte så förtjänar, men ändå älskade) folk världen över. Bland de gåvor som köps kommer att bli robotar, 3D-skrivare, och — något mindre ofta — AR-och VR-kit, främst för de spelare som har allt.

Naturligtvis, eller uppdragsgivarna är inte de enda köpare. Nördar, beslutsfattare, och early adopters kommer att dra nytta av försäljningen för att skaffa prylar för sig själva. Oavsett motivation köpa, befolkningen av drönare, 3D-skrivare, och AR/VR riggar i konsumenternas händer kommer att öka mätbart under de närmaste veckorna.

För vissa, dessa nya inköp kommer att vara början på något speciellt. Men för många, dessa klasser av prylar kommer att gå med andra under-insåg teknik, avsedda för att samla damm i många år framöver.

Surrande på

Det verkar som att alla offshore-företag, med en fabrik och en förkärlek för att producera elektroniska prylar producerar drönare i dessa dagar. Det är verkligen drivit nybörjarpris av drönare ner, men det är inte till allas fördel.

Under de senaste åren, jag har fört i fem drönare för att testa och se. Tack och lov, att jag inte betalar för dem, på grund av de fem, bara en — branschledande Mavic Pro — var värt det. Jag försökte en $50 leksak quadcopter, som gjorde, i själva verket, flyga som en leksak. Det hade ingen riktig flygande smarts och en fruktansvärd kamera, och även om det kunde komma upp i luften, det hade absolut ingen stabilitet.

Jag försökte en liten, hopfällbar drone som är ungefär i samma storlek som en iPhone när den är hopfälld. Det hade en 4K-kamera. Om allt du ville ha var en måttligt ostadiga selfie pinne som man inte måste hålla på medan du använder, det var bra nog. Det kunde inte hålla luften, så att du tvungen att använda det bara ett fåtal meter bort-vilket innebar att drone prop buller kommit i vägen för någon ren mic-inspelningar.

Efter ca 30 meter, i anslutning till drone misslyckats. Jag förlorar inte min, men det är förmodligen för att jag inte skickar det långt bort. Några välkända YouTubers, inklusive superstar Casey Neistat, rapporterade att produkter som levereras till dem helt enkelt flög bort, för att aldrig ses igen.

Sen tog jag i två betydligt dyrare drönare. Ett handlade om ett tusen dollar, medan den andra var över två grand. Jag lyckades lanseringen av den första, en gång. Men då batteriet dog. Efter fem eller sex månader fram och tillbaka med leverantören och dess PR-team, som vi aldrig kunde bestämma om det var anpassade laddare eller batteri som var dåligt. I alla fall, som Spruce Goose, det flög en gång, aldrig flyga igen.

De andra, de två tusen dollar för en, som krävs för en aktiv nätverksanslutning för att logga in och sätta upp. Inga problem. Men det krävs också en särskild anslutning till drone eget Wi-Fi-hubb för att styra drone. Du växlar mellan dessa lägen var problematiskt eftersom när drone omvandlas till Wi-Fi-läge efter installationen, stannade det på det sättet fram en fabriksåterställning. Det visar sig att du kan aktivera via LTE, men i några av de platser där drone flygning är tillåten, det finns inte mycket i vägen för en bra LTE-signal.

Detta bad boy kom också med tre olika regulatorer, inklusive en konstig Rube Goldberg manick som behövs för att vara ansluten inline att använda WiiMote-som controller. Men affären-killer var det här: det var potentiellt dödliga.

Att få upp den i luften var inte ett problem, även om det inte direkt var jämn eller smidig flygning. Landningen det var inte ens så illa. Men att få det att strömmen efter landning var. Jag har två gånger försökt att göra “joystick manöver” som krävs för att stänga av rekvisita. Varje gång enheten välte och började att gräva i smutsen. Det är en stor enhet med snabb-spinning rekvisita, så när det gick åt sidan, blev det en torped utan kontroll. Det skulle skjuta i en slumpmässig riktning, upp och ner med spinning rekvisita att studsa upp och ner på marken. Oops.

Du kommer att märka att jag inte nämna säljaren av dessa två sista drönare. Det var med flit. Några av utmaningarna i deras användning kan ha varit komplicerad för mig. Men faktum är, drönare är komplexa, svåra enheter som, när de används på rätt sätt, är fantastiska.

Men de är inte riktigt redo för primetime. Till exempel, jag kan inte flyga en drönare i närheten av där jag bor. Hobby drone-användare kan nu få omedelbar FAA flygtillstånd från något som kallas LAANC-men inte alla flygplatser delta. Jag har försökt i över ett år för att få starta godkännande från den lilla statliga flygplatsen, nära mitt hem, men eftersom flygplatsen inte har en torn, få avslut har visat sig vara omöjligt.

Jag älskar drönare. I två mycket låg, kontrollerad, takterrass-nivå flygningar, jag har använt mina Mavic att kolla mitt tak för en läcka och karta där för att sätta övervakningskameror. Och, på de platser där det var möjligt att få flygtillstånd, jag hade skitkul att filma underbara Oregon terräng. Men vi ser ständigt rapporter på Facebook om barn som har förlorat sina drönare eller fick dem fast på ett tak eller en annan, och jag är säker på att vi kommer att läsa om drönare slår små flygplan.

Drönare är verktyg, som verktyg, de är underbara. Men de är inte riktigt leksaker. De kommer att vara föremål för mer regler och förordningar. Även som AI och sensorteknik i drönare blir bättre, vi kan räkna på orealiserad potential, behöriga resultat, och oroande terminer för en lång tid framöver.

Relaterade Ämnen:

Virtuell Verklighet

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud

David Gewirtz

Av David Gewirtz

för DIY-DET

| 2 December 2019 — 16:55 GMT (16:55 GMT)

| Tema: Innovation