Mozilla fjerner alle Avast Firefox-udvidelser

0
317

af Martin Brinkmann December 03, 2019 i Firefox –
16 kommentarer

Hvis du søger efter Avast eller AVG på den officielle Mozilla Add-ons hjemmeside, kan du bemærke, at ingen resultater ved disse selskaber, der er tilbage. Hverken Avast Online Sikkerhed eller SafePrice, eller AVG Online Sikkerhed eller SafePrice, er tilbage ved det Store i øjeblikket, selv om disse udvidelser findes.

Det ser ud til, at Mozilla har fjernet disse udvidelser fra sin Butik. Når du forsøger at åbne en af de Store Webadresser af Avast eller AVG extensions får du en “Oops! Vi kan ikke finde siden” – fejlmeddelelse.

avast avg firefox add-ons removed

Udvidelser er ikke blacklistet af Mozilla. Blacklistet udvidelser er sat på en blokeringsliste — som er offentligt tilgængelige her — og fjernet fra brugernes browsere, som en konsekvens.

Avast og AVG extensions er blevet fjernet, men er ikke blokeret, hvilket betyder, at udvidelser forblive installeret i Firefox-browsere for tiden.

Mozilla har tilføjet flere dusin udvidelser til Firefox til blokeringslisten on December 2, 2019, som er indsamlet bruger data uden offentliggørelse eller samtykke, men Avast er extensions er ikke på listen.

Hvad skete der?

Wladimir Palant, skaberen af AdBlock Plus, der blev offentliggjort en analyse af Avast udvidelser i slutningen af oktober 2018 på sin personlige hjemmeside. Han opdagede, at Avast ‘ s udvidelse, der overføres data til Avast, der er fastsat Avast med oplysninger om browsing-historik. De data, udvidelse gjort oversteg, hvad der er nødvendigt for at fungere i henhold til Palant.

De udvidelser omfatter den fulde adresse på siden, sidens titel, referer, og andre data, der er i anmodningen. Data er sendt, når sider er åbnet, men også når fanerne er tændt. På søgesider, hver enkelt link på den side, der er forelagt som godt.

De indsamlede data her, går langt videre end til blot at udsætte de websteder, som du besøger, og din søgehistorik. Sporing under fanen, og vinduet identifikatorer samt dit handlinger giver Avast til at skabe en næsten nøjagtig rekonstruktion af din browsing-adfærd: hvor mange faner, du har åbne, hvilke hjemmesider du besøger, og hvornår, hvor meget tid bruger du på at læse/se det indhold, hvad gør du klik der, og hvornår skal du skifte til en anden fane. Alle, der er forbundet til et antal attributter, der tillader Avast til at genkende dig, pålideligt, selv en unik bruger-id.

Palant konkluderede, at indsamling af data var ikke en forglemmelse. Selskabet anfører i sin privacy policy, som det bruger anonyme Clickstream-Data for “cross-product direkte marketing, cross-product udvikling, og for det tredje-part tendens analytics.

Mozilla er i forhandlinger med Avast i øjeblikket i henhold til Wladimir Palant. Mulige scenarier er, at Mozilla vil tilføje udvidelser til blokeringslisten, at det fastholder eller vil anmode om, at Avast gør ændringer til udvidelser, før de er genindsat.

Udvidelser er stadig tilgængelig for Google Chrome i skrivende stund.