Nieuwe trailers: Roadrunner, Black Widow, Reminiscence

0
93

Het viel me vanmorgen op dat er vanavond geen nieuwe aflevering van Mare of Easttown is en ik voelde me een beetje verdrietig, maar wauw wat een finale. Emmy's voor Kate Winslet en Julianne Nicholson, alsjeblieft (en lees zeker de uitstekende analyse van Sophie Gilbert in The Atlantic van de manier waarop vrouwen en moeders centraal stonden in deze zeer goede serie). Ik heb niet correct voorspeld wie de moordenaar was (maar ICYMI, Stephen King wel en klik niet op die link als je de finale niet hebt bekeken, want obvs, spoiler). Dit alles wil zeggen dat ik op zoek ben naar een nieuwe show, dus ik ben net begonnen met Hacks en kan niet wachten op de Loki-première op woensdag.

Het (onbedoelde) thema('s) voor de trailers van deze week: herinneringen en nostalgie.

Roadrunner

Deze documentaire over Anthony Bourdain, die in 2018 aan zelfmoord stierf, wordt door Bourdain zelf 'verteld' met een mix van ongebruikt en gearchiveerd beeldmateriaal. De trailer, die fragmenten laat zien van Bourdain's opkomst van 'anonieme chef' tot beroemde bestsellerauteur en wereldreiziger tv-presentator, is passend melancholisch en bevat verschillende foto's die op Bourdains gezicht blijven hangen terwijl hij diep in gedachten lijkt, of op zijn minst gefocust is ergens anders. Het deed me denken aan de trailer van Won't You Be My Neighbor, de documentaire uit 2018 over wijlen Fred Rogers (en zette me aan het denken over de verschillen en overeenkomsten tussen de twee mannen), wat logisch is, aangezien zowel Roadrunner als Neighbor geregisseerd zijn door Oscar-winnaar Morgan Neville. Kijk echt uit naar deze. Roadrunner komt 16 juli naar de bioscoop.

Black Widow

< p id="Ov1T03">Als het voelt alsof we LANG hebben gewacht op Black Widow, dan is dat omdat we hebben: de eerste trailer is uitgekomen in december 2019. Deze nieuwste trailer (teaser? Ik weet het niet eens meer. Het is precies een minuut lang) is getiteld “Playmaker” en heeft een paar scènes die we in eerdere trailers hebben gezien, samen met enkele actiescènes (maar geen aanwijzingen over wie Taskmaster speelt). Scarlett Johansson (obvs), Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz, OT Fagbenle, William Hurt en Ray Winstone schitteren in Black Widow, die op 9 juli eindelijk naar Disney Plus (met Premier Access) en theaters komt.

< iframe src="https://www.youtube.com/embed/_BggT--yxf0?rel=0" style="border: 0; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; positie: absoluut;" allowfullscreen="" scrolling="no" allow="gecodeerde media; versnellingsmeter; klembord-schrijven; gyroscoop; beeld-in-beeld">

Herinnering

Hugh Jackman speelt een 'privé-detective van de geest' die klanten helpt toegang te krijgen tot verloren herinneringen in een dystopische toekomst, en op een dag komt er een mysterieuze vrouw zijn kantoor binnen – je snapt de strekking. Westworld co-creator Lisa Joy schreef en regisseerde Reminiscence en de trailer heeft het futuristische gevoel van angst/”breng jezelf weer online”, samen met Thandiwe Newton in een hoofdrol. Rebecca Ferguson en Daniel Wu schitteren ook in Reminiscence, dat op 20 augustus in de bioscoop en HBO Max verschijnt.

iCarly

Voortzetting van de trend van “alle shows waaraan zelfs het kleinste beetje nostalgie is gehecht, moeten een streamingreünie krijgen en/of opnieuw opstarten”, de show over de tieners die een webshow hadden, is terug met de meeste van de originele cast (Jennette McCurdy koos er beroemd voor om de rol van Carly's beste vriend Sam niet opnieuw op te nemen). Toen ik Spencer (Jerry Trainor) hoorde zeggen “verdomme” en Freddie (Nathan Kress) een biertje aanbood, schokte me een beetje, maar de trailer waarschuwt ons dat ze “allemaal volwassen” zijn (en niet meer op Nickelodeon). Miranda Cosgrove keert terug als Carly in de geheel nieuwe iCarly-serie, die op 17 juni naar Paramount Plus komt.