Australien og Singapore i forhandlinger om karantænefri rejseboble

0
18

 Aimee Chanthadavong

Af Aimee Chanthadavong | 11. juni 2021 – 00:29 GMT (01:29 BST) | Emne: Teknisk industri

sinagpore-australia-plane-gettyimages-1233259097.jpg

Billede: Getty

Australiens premierminister Scott Morrison og Singapores premierminister Lee Hsien Loong har begge lovet at arbejde hen imod at indføre karantænefri rejser mellem Australien og Singapore.

Under Morrisons korte besøg i Singapore forud for tiltrædelsen af ​​gruppen af ​​syv (G7) ledere i Det Forenede Kongerige antydede premierministrene, at en rejseboble mellem de to lande kun ville være tilladt, når flertallet af befolkningen i begge stater er vaccineret.

Ifølge Lee ville rejser kunne genoptages på en “sikker og kalibreret måde, når begge sider er klar”.

“Vi er nødt til at forberede infrastrukturen og processerne for at gøre os klar til at gøre dette,” sagde han.

“Det starter med gensidig anerkendelse af sundheds- og vaccinationscertifikater, muligvis i digital form. Når alle præparater er klar, kan vi starte i det små med en flybillet for at skabe tillid på begge sider.”

Selvom der ikke er nogen fast tidsplan for, hvornår dette kunne ske, foreslog Lee, at en mulig måde at starte på var at lade singaporeanske studerende tilbage til Australien for at genoptage deres studier.

“[Når] vi får en pilot i gang, kan vi udvide projektet, og senere kan vi have en fuld rejseboble mellem de to lande … vi håber, det kan gøres så hurtigt som muligt,” sagde han .

Fra denne weekend vil et COVID digitalt certifikat være tilgængeligt for australiere, der har modtaget to doser af et COVID-19 jab. Det kan hentes for alle, der har et australsk Medicare-nummer.

Fra juli er alle udbydere af det nationale vaccinationsprogram forpligtet til at rapportere, hvor det er praktisk muligt, inden for 24 timer og senest 10 dage, når en vaccination er givet til en person i Australien.

< p> Oplysningerne gemmes i det australske immuniseringsregister (AIR), der vedligeholdes af Services Australia på vegne af Department of Health.

Udbydere kan uploade vaccinationsoplysningerne via en online portal, enten direkte eller via software, de bruger til deres praksis, der er integreret i AIR. Det bruger en persons Medicare-nummer til identifikation og sammenkædning. Der er ingen sanktioner for manglende upload af oplysningerne.

Morrison udråbte sofistikering af det digitale vaccinationscertifikat ville være “en anden vigtig byggesten” for at få Australien-Singapore til at rejse boble arbejde.

“Sofistikering af systemerne både i Singapore og Australien tror jeg vil gøre det muligt for begge lande at sikre, at vi kan få et system, der fungerer utroligt godt. Når vi først har denne kapacitet, bliver det, som premierministeren siger, et sekund overvejelse overvejer vi alle de forskellige medicinske problemer og de forskellige risici, som vi er nødt til at styre som ledere for at sikre, at vi kan gå til næste fase med succes, ”sagde han.

Hvis det går efter planen, ville Singapore være den næste taxa fra den rang, hvor karantænefri rejser er tilladt for australiere. Det ville følge et lignende rejsearrangement med New Zealand, som har været på plads siden april.

I mellemtiden skulle Singapore påbegynde karantænefri rejser med Hong Kong i slutningen af ​​sidste måned. Disse planer er imidlertid siden blevet udsat på grund af forværrede COVID-19 tilfælde i Singapore. Begge sider er enige om at gennemgå situationen i begyndelsen af ​​juli, før der træffes beslutning om en anden lanceringsdato.

Statsministrene tilføjede, at sundhedsministerierne i begge lande har underskrevet et aftalememorandum (MoU) om samarbejde om sundheds- og sundhedsteknologier.

Separat blev der underskrevet endnu en MoU mellem det australske føderale politi og Singapores hjemmeteam. Videnskabs- og teknologibureau. De sagde, at aftalememorandummet ville gøre det muligt for “operationelt videnskabeligt og teknologisk samarbejde at udvikle og udbygge kapaciteter for hjemlands sikkerhed og retshåndhævende organer til at forhindre kriminalitet og opretholde lov og orden”.

Morrison og Lee annoncerede også, at en “fintech-bro” i Australien og Singapore ville blive rejst, som bygger på den pagt om digital økonomi, der blev underskrevet mellem de to lande sidste år. Aftalen dækker samarbejde inden for grænseoverskridende datastrøm, digitale betalinger, e-handel, kunstig intelligens og digitale identiteter.

“Fintech-broen vil styrke samarbejdet om fintech-politik og -regulering og se efter muligheder for samarbejde om fælles innovationsprojekter samt lette investeringer og nye forretningsmuligheder i digital handel og finansielle tjenester,” sagde de.

Coronavirus

COVID-sager: Bedste sporingsdashboards og andre værktøjer Pandemisk teknisk support: Sådan foretages fejlfinding fra en sikker afstand De bedste ansigtsmasker til arbejde Hvordan Home Depot navigerede i et efterspørgsel under COVID-19 At leve med COVID-19 skaber et privatlivsdilemma for os alle Kritiske it-politikker og -værktøjer (TechRepublic) MIT finder huller i COVID-19-lægemidler (ZDNet YouTube)

Relateret Emner:

Australia CXO Government Security  Aimee Chanthadavong

Af Aimee Chanthadavong | 11. juni 2021 – 00:29 GMT (01:29 BST) | Emne: Teknisk industri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here