Frontier Communications bliver sagsøgt af pladeselskaber for ikke at frakoble pirater

0
8

Frontier Communications, en internetudbyder, der betjener omkring 3 millioner abonnenter, er blevet sagsøgt af Warner, Sony og Universal's pladeselskaber for angiveligt ikke at gribe ind over for sine brugere, der piraterer musik (via Ars Technica).

Pladeselskaberne hævder i deres klage (PDF), at ikke kun Frontier undlod at afbryde folk, der gentagne gange piraterede, men det opmuntrede dem endda ved at annoncere muligheden for at “downloade 10 sange i 3,5 sekunder ”og tjente på resultatet. Etiketterne hævder også, at Frontier ignorerede sine abonnenters piratkopiering, så det kunne fortsætte med at opkræve abonnementsgebyrer, idet de sagde, at internetudbyderen værdsatte fortjeneste i forhold til juridisk ansvar. har opsagt kunder, når copyrightindehavere klager. Internetudbyderen planlægger at “forsvare sig kraftigt.”

Sagen, der blev indgivet i staten New York, søger erstatning fra Frontier for sine abonnenter, der har krænket næsten 3.000 ophavsretsligt beskyttede værker, efter at internetudbyderen gentagne gange blev fortalt om deres overtrædelse. En liste over piratkopierede sange (PDF) inkluderer Thank U, Next af Ariana Grande, Verge (ingen relation til denne publikation) af Owl City og Rich as Fuck af Lil Wayne med 2 Chainz.

Etiketterne søger $ 300.000 pr. Overtrædelse, hvilket vil sætte internetudbyderen på krogen for over $ 850 millioner. Det er værd at bemærke, at Frontier Communications opstod fra kapitel 11 konkurs i sidste måned – at skulle betale så meget i erstatning ville ikke være godt for ethvert selskab, men især ikke en, der bare kommer ud af denne situation.

Det er svært at forudse sagsøgning af internetudbydere, der arbejder for at stoppe piratkopiering af musik

Warner, Sony og Universal har også sagsøgt andre internetudbydere som Charter og Cox på lignende grunde og vundet en pris på 1 mia. $ fra sidstnævnte (selvom sagen stadig gennemgår appelprocessen). Og i løbet af de sidste 20 år har musikindustrien forsøgt forskellige tilgange til at begrænse piratkopiering online, fra at sagsøge enkeltpersoner til at arbejde med internetudbydere for at oprette et strejksystem.

Tilgange har ikke været særlig effektiv og stort set blevet opgivet, og det er svært at forudse taktikken med at sagsøge internetudbydere, der arbejder for at stoppe piratkopiering af musik. Og som Ars Technica påpeger, kan internetudbydere, der bliver tvunget til at afskære pirater, også påvirke andre mennesker, der bor hos dem, og nægte hele husstande adgang til en grundlæggende del af det moderne liv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here