Industriële AI-pionier C3.ai werkt samen met analyseparfum Snowflake

0
8

Tiernan Ray

Door Tiernan Ray | 10 juni 2021 — 22:01 GMT (23:01 BST) | Topic: Artificial Intelligence

C3.ai, de twaalf jaar oude startup in Silicon Valley die machine learning-vormen van AI naar verschillende industrieën zoals olie en gas brengt, zei woensdag dat het samenwerkt met data-analyse upstart Snowflake, de cloudgebaseerde leverancier van datawarehouses en andere waren.

Het duo beloofde klanten in één maand van start naar productie-implementatie van apps te brengen.

De overeenkomst zorgt ervoor dat Snowflake-gebruikers “toegang krijgen tot de C3 AI® Suite en vooraf gebouwde C3 AI-applicaties die zich richten op een reeks industrieën en zakelijke AI-gebruiksgevallen”, aldus de twee bedrijven.

C3.ai's chief product officer, Houman Behzadi, zei dat de samenwerking “aanzienlijke tijd- en operationele efficiëntie zal creëren voor de klanten van Snowflake en Snowflake zal verstevigen als het operationele dataplatform bij uitstek voor enterprise AI-applicaties.”

Snowflake's leider op het gebied van zijn productinspanningen, Christian Kleinerman, merkte op dat de samenwerking “de ontwikkeling en implementatie van complexe AI en machine learning use cases zal versnellen”, eraan toevoegend dat de “C3 AI Suite en C3 AI's vooraf gebouwde enterprise-grade modellen de ontwikkeling van enterprise AI-applicaties.”

C3.ai, dat in december openbaar werd, was oorspronkelijk sterk afhankelijk van één partner, het olieveldservicebedrijf Baker Hughes. Het bedrijf heeft nog steeds een klein aantal klanten, in totaal 89 in het kwartaal van april.

Oprichter en CEO Tom Siebel vertelde analisten van Wall Street eerder deze maand dat het bedrijf zijn aanwezigheid op de markt uitbreidt via meer partnerschappen.

“We investeren agressief om ons product- en technologieleiderschap uit te breiden, om ons marktpartnerecosysteem en de bijbehorende distributiecapaciteit uit te breiden”, zei Siebel tijdens een telefonische vergadering op 3 juni.

Gerelateerd Onderwerpen:

Cloud Digitale Transformatie CXO Internet of Things Innovatie Enterprise Software Tiernan Ray

Door Tiernan Ray | 10 juni 2021 — 22:01 GMT (23:01 BST) | Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here