Nee, Apple heeft niet per ongeluk de M1X MacBook Pro gelekt

0
4

Adrian Kingsley-Hughes

Door Adrian Kingsley-Hughes voor Hardware 2.0 | 10 juni 2021 — 13:27 GMT (14:27 BST) | Onderwerp: Apple

Gisteren waren de technische media in rep en roer met speculaties dat Apple een update voor de M1 Apple Silicon en MacBook Pro had “gelekt” in de metadata voor de YouTube-stream van de WWDC 2021-keynote.

In de metadata voor de video staan ​​de tags, en je kunt ze zien in de bron van de pagina, of op de pagina als je een extensie gebruikt (zoals Social Blade) die de tags weergeeft.

De twee tags in kwestie waren “m1x MacBook Pro” en “m1x.”

Moet lezen: Ik heb zojuist mijn verloren AirTag gevonden… je raadt nooit waar hij is gebleven

Het lijkt erop dat iemand bij Apple het verprutst heeft, toch?

Niet echt.

Ten eerste was het evenement vooraf opgenomen, dus het was bekend wat erin zou komen. Het is niet zo dat iemand bij Apple op het laatste moment de stekker uit de onthulling van de nieuwe MacBook Pro trok en Craig Federighi een paar extra grappen liet vertellen om het te verdoezelen.

Ook de tags zijn nog steeds daar bijna een dag nadat ze voor het eerst werden opgemerkt, en als dit een fout was, zou iemand bij Apple ze nu hebben verwijderd.

Dus, als het niet een foutje is, wat is er dan gebeurd?

Een van de twee dingen.

Ten eerste scoorden “m1x MacBook Pro” en “m1x” bij het genereren van de zoektags voor de video hoog en werden ze opgenomen omdat ze destijds populaire zoektermen waren. Zoekgegevens suggereren dat ze in de aanloop naar het evenement enige aandacht kregen.

De andere optie is dat Apple de technische pers aan het trollen is. In dezelfde geest waarin elke pixel van de uitnodigingen voor een evenement onder de loep wordt genomen, is dit een van die manieren om mensen over Apple en de keynote te laten praten nadat deze is afgelopen.

Hoewel ik graag zou denken dat Apple aan het trollen was, is de meer alledaagse verklaring het meest waarschijnlijk. Die tags zijn misschien zelfs automatisch gegenereerd op basis van wat een YouTube-optimalisatieservice suggereerde, en niemand nam de moeite om te kijken.

Apple WWDC 2021

De concurrenten van Apple werden niet genoemd, maar ze waren er allemaal Alles in iPadOS 15 Alles in iOS 15 Nieuwe ontwikkelaarstools Waarom Apple Silicon ontbrak Android, Windows-gebruikers verleid met FaceTime Apple verhoogt gezondheidsmogelijkheden watchOS 8 biedt meer ondersteuning voor Foto's, Berichten 'Find My' werkt nu zelfs wanneer iPhone staat uit

Verwante onderwerpen:

iPhone Hardware Mobiliteit Smartphones Tablets iOS Adrian Kingsley-Hughes

Door Adrian Kingsley-Hughes voor Hardware 2.0 | 10 juni 2021 — 13:27 GMT (14:27 BST) | Onderwerp: Appel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here