Programmeerbare chipmaker Xilinx neemt C/C++ programmeertool leverancier Silexica over

0
6

Jonathan Greig < p class="meta"> Door Jonathan Greig | 10 juni 2021 — 17:21 GMT (18:21 BST) | Onderwerp: Hardware

Xilinx, een van 's werelds grootste programmeerbare chipmakers, heeft een nieuwe deal aangekondigd om Silexica, leverancier van C/C++-programmeer- en analysetools, over te nemen.

Xilinx zit nog midden in zijn eigen overname door Advanced Micro Devices, dat het bedrijf in oktober voor $ 35 miljard kocht. Xilinx ontwikkelt dynamische processortechnologie en wordt gecrediteerd met het creëren van programmeerbare systeem-op-chip-ontwerpen (SoC's), veldprogrammeerbare poortarrays (FPGA's) en een schaalbaar rekenversnellingsplatform genaamd ACAP.

Xilinx is van plan Silexica en zijn SLX FPGA-toolsuite samen te voegen met het uniforme softwareplatform Xilinx Vitis in een poging het gebruiksvriendelijker te maken voor softwareontwikkelaars die geavanceerde applicaties bouwen.

Salil Raje, executive vice president en general manager bij Xilinx, zei dat programmeerbaarheid van software een belangrijk aspect was van de langetermijnplannen van het bedrijf om “het pad van software naar voor applicaties geoptimaliseerde hardwaresystemen te versnellen.”

p>

“Silexica's technologie vormt een aanvulling op onze bestaande Vitis-oplossing en roadmap en zal ons vermogen versnellen om een ​​breder scala aan ontwikkelaars aan te trekken die onze heterogene computerarchitecturen willen benutten”, aldus Raje.

In de verklaring van het bedrijf werd uitgelegd dat Silexica's SLX FPGA-toolsuite “niet-synthetiseerbare en niet-hardwarebewuste C/C++-code aanpakt, applicatieparallellisme detecteert, pragma's invoegt en optimale software- en hardwarepartitionering bepaalt.”

De voordelen hiervan zijn onder meer de mogelijkheid om op een hoger abstractieniveau te ontwerpen en het zorgt voor “orden van grootte snellere simulatie en een beter resultaat door optimalisaties op hoog niveau en verkenning van de ontwerpruimte.”

p>

Voormalig Silexica-CEO Maximilian Odendahl voegde toe dat de tool is ontworpen om de “kloof tussen de software- en hardwareontwikkelaarsdomeinen” te dichten

“De integratie van onze technologie met het Xilinx Vitis-portfolio sluit volledig aan bij ons doel om adaptive computing toegankelijk voor softwareontwikkelaars. We zijn verheugd om de reis voort te zetten als onderdeel van het Xilinx Vitis-team, “zei Odendahl.

Het bedrijf is oorspronkelijk ontstaan ​​uit werk dat begon aan de Duitse RWTH Aachen University in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Keulen.

Verwante onderwerpen:

Processoren PC's Servers Opslag Netwerken Datacenters Jonathan Greig < p class="meta"> Door Jonathan Greig | 10 juni 2021 — 17:21 GMT (18:21 BST) | Onderwerp: Hardware

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here