Trump-administrationen tvang Apple til i hemmelighed at afsløre mindst to demokratiske data

0
7

Nu har du måske hørt, at Trumps justitsministerium i hemmelighed beslaglagde telefonoptegnelser fra journalister, der arbejder for The New York Times, CNN og The Washington Post, i håb om at afsløre deres kilder og stoppe lækker til pressen. Men NYT rapporterer nu, at Trump ikke stoppede hos journalister – i 2017 og 2018 tvang det Apple til at hoste op metadata om mindst to demokratiske medlemmer af House Intelligence Committee, inklusive nuværende formand Adam Schiff og repræsentant Eric Swalwell, og så mange som et dusin mennesker i alt bundet til dette udvalg, inklusive familiemedlemmer og mindst et barn.

Ligesom medierne var Apple under en gag-ordre og kunne ikke fortælle nogen, før den udløb i år – den eneste grund til, at vi lærer om dette nu, er fordi den nye administrationens retfærdighed Afdelingen besluttede at afsløre stævninger og gag-ordrer til pressen.

Metadata er stærke

Mens en af ​​NYTs kilder insisterer på, at Apple kun leverede metadata, ikke fotos eller indholdet af e-mails, er det været veletableret i årevis, hvor metadata er data: du kan lære meget, hvis du ved, hvor, hvornår og hvem en given person taler til, især hvis du kombinerer det med anden indsigt. (En tidligere NYT-undersøgelse viste, at mængden af ​​placeringsdata, som smartphones allerede afslører for datamæglere, er nok til at identificere nogen personligt.)

Apple svarede ikke straks på en anmodning om kommentar.

Sidste lørdag lovede justitsministeriet, at det ikke længere i hemmelighed ville underordne optegnelser fra journalister for at udrydde lækager.

Opdatering, 10. juni kl. 23 ET: Tilføjet bekræftelse på, at Swalwell var en del af sonden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here