De grootte van de taakbalk van Windows 11 wijzigen

0
1562

door Martin Brinkmann op 30 juni 2021 in windows 11 – 6 reacties

De huidige ontwikkelingsversie van het Windows 11-besturingssysteem van Microsoft heeft de taakbalk en de geboden aanpassingsopties aanzienlijk veranderd. Als je de voorkeur geeft aan een kleinere taakbalk, is het je misschien opgevallen dat de optie om kleine taakbalkknoppen te gebruiken die in Windows 10 bestaat niet meer aanwezig is.

Het lijkt alsof je vastzit aan de standaard taakbalkgrootte, net zoals je vastzit aan de onderste taakbalkpositie. Microsoft kan de optie in toekomstige builds toevoegen aan de app Instellingen, maar voorlopig is er geen optie om de taakbalkgrootte ermee te wijzigen.

Dat betekent niet dat je in Windows 11 geen andere taakbalkgrootte kunt instellen, integendeel. Windows 11 ondersteunt de drie taakbalkformaten small, medium en large. De standaard taakbalkgrootte is medium.

Hier zijn schermafbeeldingen die de verschillende taakbalkniveaus visualiseren (van klein over middelgroot tot groot):

windows 11 taakbalk klein windows 11 taakbalk medium sizewindows 11 taakbalk groot

De grootte van de taakbalk handmatig wijzigen in Windows 11

windows 11 taskbar registry

< p>U moet het register bewerken als u de grootte van de taakbalk in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft wilt wijzigen. U doet dat als volgt:

 1. Selecteer Start.
 2. Typ regedit.
 3. Selecteer Register-editor.
 4. Bevestig de UAC-prompt die wordt weergegeven.
 5. Ga naar HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer Geavanceerd.
 6. Klik met de rechtermuisknop op Geavanceerd en selecteer Nieuw > Dword (32-bit) waarde.
 7. Noem het TaskbarSi.
 8. Dubbelklik erop om de waarde in te stellen op
  • 0 om de taakbalk klein te maken
  • 1 om de taakbalk te verkleinen medium (standaard).
  • 2 om de taakbalk groot te maken.
 9. Log uit en weer in, start de pc opnieuw op of start de Verkenner opnieuw proces om de wijzigingen te zien.

Registerbestanden gebruiken om de wijzigingen aan te brengen

U kunt ook de volgende registerbestanden gebruiken om de wijzigingen aan te brengen naar de taakbalk. Download gewoon het onderstaande archief, pak het zipbestand uit na het downloaden en voer het registerbestand uit dat overeenkomt met de gewenste grootte: windows-11-registry-taskbar-change-size

Slotwoorden

Er is een kans dat Microsoft opties toevoegt om de grootte van de taakbalk aan te passen aan de Instellingen-app. Zelfs als dat het geval is, kun je nog steeds de directe manier gebruiken om de wijziging aan te brengen op Windows 11-apparaten.

Nu jij: wat is de gewenste grootte van het taakbalkpictogram ?