Amazon og eBay står i kø for ACCCs angreb på digitale platforme

0
45

 Asha Barbaschow

Af Asha Barbaschow | 22. juli 2021 – 01:29 GMT (02:29 BST) | Emne: Social virksomhed

 amazon.png

Skærmbillede: Asha Barbaschow/ZDNet

Online detailmarkedspladser, der opererer i Australien, såsom eBay, Amazon, Catch.com.au og Kogan, er de seneste virksomheder, der falder ind under den australske konkurrence- og forbrugerkommission (ACCC) mikroskop , med vagthunden bekymret over potentiel konkurrence og forbrugerproblemer inden for dette rum.

Efter at have meddelt i august, at det ville gå ned ad denne rute som en del af sin undersøgelse af digitale platformstjenester, udgav ACCC torsdag et nyt papir [PDF], der håber at samle information om online-detailmarkeder inden udarbejdelsen af ​​en rapport til kasserer i marts 2022.

”Mens generelle onlinemarkedspladser giver fordele for sælgere og forbrugere, er der rejst bekymring over for ACCC om gennemførelsen af ​​nogle markedspladser og risikoen for skade for både sælgere og forbrugere,” sagde det. “Disse inkluderer bekymringer vedrørende visning af sælgervarer og rettidighed af betalinger for sælgere; og for forbrugere, niveauet for support fra markedspladser, når der opstår tvister, samt spørgsmål om varekvalitet.”

ACCC sagde det er også opmærksom på potentielle fremtidige risici ved online markedspladser “på grund af deres evne til at udføre en portvagterrolle, der gør det muligt for dem at udøve en vis markedsstyrke og udvinde stigende værdi fra sælgere og forbrugere, hvilket potentielt øger priserne.”

Se også: Kogan bød 350.000 AU $ for at tilbyde 'rabatter' på produkter med oppustede priser

Specifikt vil vagthunden forstå de potentielle konkurrence- og forbrugerbeskyttelsesspørgsmål fra sælgere, forbrugere og alle andre, der anser sig relevante for forespørgslen.

Bekymret for Amazons konkurrencepresse spørger ACCC for feedback om, i hvilket omfang onlinemarkedspladser konkurrerer med tredjepartssælgere, der sælger direkte fra deres egne onlinebutikker.

Det spørges også, om konkurrence eller potentiel konkurrence i leveringen af ​​online markedspladstjenester er blevet påvirket af erhvervelser af teknologiske platforme og virksomheder, herunder startups, erhvervelse eller udvikling af ny teknologi og udvidelsen til Australien for internationale virksomheder. p>

ACCC vil også overveje, i hvilket omfang mursten og mørtel salg, onlinesalg direkte fra en forhandlers websted, sammenligning eller henvisningstjenester og rubrikannoncer konkurrencedygtigt begrænser generelle online detailmarkeder.

Afrunding af sine 37 spørgsmål er ACCC ivrig efter at undersøge den øgede indsamling og brug af forbrugerdata og den mere præcise målretning af forbrugere, der er muliggjort af denne indsamling.

“Indsamling og brug af data tilknyttet forbrugere (inklusive data fra både markedspladsen og andre kilder) kan være til gavn for sælgere og generelle online detailmarkeder ved at lade dem skræddersy tilbud til forbrugeren, så forbrugerne kan se produkter, der kan være mere relevante for dem; det øger dog også risikoen for skade for forbrugere fra ekskluderende målretning (dvs. virksomheder, der bevidst ikke viser annoncer til disse forbrugere eller et segment, som forbrugeren tilhører), udnyttelse og prisdiskrimination, “siger papiret.

“Derudover er ACCC opmærksom på bekymringer, der rejses i andre lande om nogle digitale platforme, der bruger data indsamlet fra tredjepartssælgere til at fremme deres egne produkter til potentiel skade for rivaler.”

ACCC søger derfor information om mængden og typen af ​​data, der indsamles under en forbrugers brug af disse platforme, herunder hvem der har adgang til disse data og graden af ​​gennemsigtighed, der gives til forbrugeren om, hvordan markedspladser og/eller tredjepartssælgere brug disse data.

For 2020 rapporterede eBay Australia AU $ 6,5 mia. i bruttoomsætning, Amazon rapporterede AU $ 2,6 mia., Kogan var bare genert af AU $ 1,1 mia., og Catch genererede AU $ 610 mio.

ACCC accepterer indsendelser indtil 19. august 2021.

MERE ACCC VS TEKNOLOGI

Google tilbage i ACCC's trådkors, men denne gang under dække af en 'ad tech' undersøgelse ACCC ønsker, at brugerne skal kunne erstatte iOS- og Android-standardapps. trukket til retten af ​​ACCC på grund af vildledende beskyldninger om VPN-adfærd Facebook siger, at ACCCs ad tech-probe foretager en række forkerte antagelser, at Australien forlader den digitale kæmpe opdelingsarbejde i hænderne på USA

Relaterede emner:

Amazon Collaboration CXO Tech Industry Digital Transformation Smart Office  Asha Barbaschow

Af Asha Barbaschow | 22. juli 2021 – 01:29 GMT (02:29 BST) | Emne: Social virksomhed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here