Californien sagsøger Activision Blizzard for en kultur med 'konstant seksuel chikane'

0
9

Californiens Department of Fair Employment and Housing (DFEH) siger, at det berømte spiludgivelsesstudie Blizzard Entertainment og dets ejer Activision Blizzard har skabt en kultur med “konstant seksuel chikane” og kønsbaseret diskrimination, i en ny retssag indgivet tirsdag om, at topledere var opmærksomme på og/eller involveret. Og i timerne, siden dragten blev afsløret, har mange kvinder allerede trådt frem for at bekræfte beskyldningerne.

Detaljerne er så foruroligende, at vi starter med en triggeradvarsel lige nu. Idéen om, at mandlige medarbejdere havde “terningcrawler”, er en af ​​de tamere påstande i sagen:

Kvindelige medarbejdere bekræftede næsten universelt, at det at arbejde for sagsøgte var beslægtet med at arbejde i et frat-hus, hvilket altid involverede mandlige medarbejdere, der drak og udsatte kvindelige medarbejdere for seksuel chikane uden nogen eftervirkning. “Terningcrawler” på sagsøgtes kontorer var almindelige, og mandlige medarbejdere kom stolt i tømmermænd. Tilsvarende ville mandlige medarbejdere spille videospil under arbejdet, engagere sig i skam om deres seksuelle møder, tale åbent om kvindelige kroppe og gøre adskillige vittigheder om voldtægt.

Som et produkt af denne “frat boy” -kultur blev kvinder udsat for adskillige seksuelle kommentarer og fremskridt, famlende og uønsket fysisk berøring og andre former for chikane. En kvindelig medarbejder bemærkede, at tilfældige mandlige medarbejdere ville henvende sig til hende på sagsøgtes arbejdssted og kommentere hendes bryster. Kvindelige medarbejdere, der arbejder for World of Warcraft-teamet, bemærkede, at mandlige medarbejdere og tilsynsførende ville ramme dem, fremsætte nedsættende kommentarer om voldtægt og ellers engagere sig i nedsættende adfærd. Denne adfærd var kendt af tilsynsførere og blev faktisk opmuntret af dem, herunder en mandlig vejleder, der åbent opmuntrede en mandlig underordnet til at “købe” en prostitueret for at helbrede sit dårlige humør.

Blizzard-præsident J. Allen Brack er specifikt udpeget som værende opmærksom på og muliggør denne form for adfærd, og en ikke navngivet tidligere Blizzard CTO “blev observeret af medarbejdere, der famlede berusede kvindelige medarbejdere ved firmabegivenheder.” World of Warcraft senior kreative direktør Alex Afrasiabi hedder også specifikt:

Alex Afrasiabi, den tidligere Senior Creative Director for World of Warcraft hos Blizzard Entertainment, fik lov til at engagere sig i åbenlys seksuel chikane med ringe eller ingen konsekvenser. Under en firmaarrangement (en årlig konvention kaldet Blizz Con) ramte Afrasiabi kvindelige medarbejdere og fortalte ham, at han ville gifte sig med dem, forsøge at kysse dem og lægge armene omkring dem. Dette var klart set for andre mandlige medarbejdere, herunder vejledere, der måtte gribe ind og trække ham af kvindelige medarbejdere. Afrasiabi var så kendt for at chikanere kvinder, at hans suite fik tilnavnet “Crosby Suite” efter påstået voldtægtsmand Bill Crosby.

Vi antager, at DFEH betød Bill Cosby, men det er ikke klart. Et par endnu grimere ting er beskrevet i den fulde klage nedenfor, som hvordan en medarbejder begik selvmord efter ekstreme former for seksuel chikane.

Al den påståede seksuelle chikane er på toppen af ​​beskyldninger om forskelsbehandling, såsom nægtelse af at fremme kvinder – “lederen kommenterede, at de ikke kunne risikere at promovere hende, da hun måske blev gravid og kunne lide at være mor,” lyder en beskyldning – også som lønforskel og direkte gengældelse. Medarbejdere blev angiveligt ”afskåret fra at klage, da personale vides at være tæt på påståede chikanere.”

Her er den fulde erklæring Activision Blizzard leveret til The Verge og andre publikationer, der kalder retssagen “uansvarlig opførsel fra ikke-ansvarlige statsbureaukrater, der driver mange af statens bedste virksomheder ud af Californien”:

Vi værdsætter mangfoldighed og stræber efter at fremme en arbejdsplads, der tilbyder inklusivitet for alle. Der er ikke noget sted i vores virksomhed eller branche eller nogen branche for seksuel forseelse eller chikane af nogen art. Vi tager enhver påstand alvorligt og undersøger alle påstande. I sager relateret til forseelse blev der taget skridt til at løse problemet.

DFEH inkluderer forvrængede og i mange tilfælde falske beskrivelser af Blizzards fortid. Vi har været yderst samarbejdsvillige med DFEH gennem hele deres undersøgelse, herunder at give dem omfattende data og rigelig dokumentation, men de nægtede at informere os om, hvilke problemer de opfattede. De krævede ifølge loven tilstrækkeligt at undersøge og have god tro-diskussioner med os for bedre at forstå og løse eventuelle krav eller bekymringer, før de går til retssager, men de undlod at gøre det. I stedet skyndte de sig for at indgive en unøjagtig klage, som vi vil demonstrere i retten. Vi er syge af DFEHs forkastelige opførsel for at trække klagen ind i det tragiske selvmord hos en medarbejder, hvis bortkomst ikke har nogen betydning for denne sag og uden hensyntagen til hendes sørgende familie. Selvom vi finder denne opførsel som skammelig og uprofessionel, er det desværre et eksempel på, hvordan de har opført sig i løbet af deres efterforskning. Det er denne form for uansvarlig opførsel fra ikke-ansvarlige statslige bureaukrater, der driver mange af statens bedste virksomheder ud af Californien.

Billedet, som DFEH maler, er ikke nutidens Blizzard-arbejdsplads. I løbet af de sidste mange år og fortsætter siden den indledende undersøgelse startede, har vi foretaget betydelige ændringer for at adressere virksomhedskulturen og afspejle mere mangfoldighed inden for vores lederteams. Vi har udvidet interne programmer og kanaler for medarbejdere til at rapportere overtrædelser, herunder “ASK-listen” med en fortrolig integritetshotline, og introducerede et medarbejderforholdsteam dedikeret til at undersøge medarbejdernes bekymringer. Vi har styrket vores engagement i mangfoldighed, egenkapital og inklusion og kombineret vores medarbejdernetværk på globalt niveau for at yde yderligere support. Medarbejdere skal også gennemgå regelmæssig træning mod chikane og har gjort det i mange år.

Vi lægger en enorm indsats i at skabe retfærdige og givende kompensationspakker og politikker, der afspejler vores kultur og forretning, og vi bestræber os på at betale alle medarbejdere retfærdigt for lige eller væsentligt lignende arbejde. Vi tager en række proaktive skridt for at sikre, at lønning drives af ikke-diskriminerende faktorer. For eksempel belønner vi og kompenserer medarbejderne på baggrund af deres præstationer, og vi gennemfører omfattende træning mod diskrimination, herunder for dem, der er en del af kompensationsprocessen.

Vi er sikre på vores evne til at demonstrere vores praksis som en lige arbejdsgiver, der fremmer en støttende, forskelligartet og inkluderende arbejdsplads for vores folk, og vi er forpligtede til at fortsætte denne indsats i de kommende år. Det er en skam, at DFEH ikke ønskede at samarbejde med os om, hvad de troede, de så i deres undersøgelse.

Siden retssagen blev afsløret, er mindst fem tidligere Blizzard-medarbejdere kommet frem på sociale medier for at bekræfte detaljer som “terningkrypning”, eller at de skulle håndtere seksuel chikane, eller at de så det ske, eller at de faktisk dukkede op anonymt i dragten. Vi integrerer eller linker ikke til deres indlæg uden tilladelse, da vi er bekymrede for, at de muligvis også bliver målrettet online.

DFEH i Californien var også involveret i en stor seksuel chikane og diskrimination mod Riot Games, der oprindeligt landede ved et forlig på kun $ 10 millioner, før DFEH foreslog, at det skulle være $ 400 millioner eller mere.

Ubisoft var involveret i en kæmpe seksuel chikane-skandale sidste år, en hvis rødder kan gå et årti tilbage; en undersøgelse fra oktober afslørede, at en hel fjerdedel af alle Ubisoft-medarbejdere sagde, at de havde set eller oplevet seksuel chikane.

Relateret

Gaming kan ikke rette sit misbrugsproblem én person ad gangen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here