De nieuwe privacybeschermingen van Brave Browser: op tijd gebaseerde machtigingen en meer

0
11

door Martin Brinkmann op 22 juli 2021 in brave – Geen reacties

Brave heeft onlangs verschillende verbeteringen op het gebied van privacybescherming toegevoegd aan de Brave Browser van het bedrijf.

Een daarvan verbetert het toestemmingsdialoogvenster dat de browser weergeeft wanneer sites daarom vragen toegang tot bepaalde informatie, zoals de locatie, camera of microfoon van een gebruiker.

De meeste op Chromium gebaseerde browserschermen staan ​​opties in het dialoogvenster toe of blokkeren deze. Mozilla's Firefox-webbrowser stelt standaard tijdelijke machtigingen in, tenzij gebruikers een vakje in het dialoogvenster aanvinken. Apple's Safari-browser biedt een vergelijkbare functie.

Brave, vanaf versie 1.25, toont een nieuwe optie waarmee gebruikers een periode kunnen selecteren waarin de toestemming geldig is.

De opties zijn “totdat ik de site sluit”, “voor 24 uur”, ” voor 1 week” en “voor altijd”. Forever werkt net als de knop Toestaan, maar alle drie de resterende opties beperken de verleende toestemming tot de opgegeven tijd. De toestemming wordt eenmalig automatisch ingetrokken door de browser.

brave permissies op tijd gebaseerd

Brave merkt op dat de benadering van alles of niets-machtigingen leidt tot het overmatig delen van gegevens, aangezien gebruikers de machtigingen actief moeten intrekken om toekomstige toegang tot de informatie door de betreffende site te blokkeren.

Bounce Verbeteringen in trackingbeveiliging

brave-bounce tracking-beveiligingen

Recente versies van Brave Browser bevatten verbeterde bescherming tegen het volgen van bounces. Sites kunnen bounce-tracking gebruiken om gebruikers te volgen; dit wordt gedaan door parameters toe te voegen aan de URL die vervolgens wordt doorgegeven aan de bestemming. Facebook gebruikt het systeem om gebruikers op verschillende sites op internet te volgen.

Moedig tot nu toe de bescherming van gebruikers tegen bounce-trackers door trackingparameters van URL's te verwijderen.

Gebruikers van de browser die dit hebben ingeschakeld agressieve tracking in de instellingen van de browser ontvangt nu prompts wanneer een “URL wordt vermoed als een bounce-tracker”. Het laden van de bestemming is standaard geblokkeerd, maar gebruikers kunnen op dat punt doorgaan naar de site of de navigatie beëindigen.

Brave is van plan de beveiligingen voor alle gebruikers te introduceren, ongeacht de status van de blokkeringsinstelling.

Andere privacyverbeteringen in Brave

Brave heeft enige tijd geleden kortstondige opslag van derden geïntroduceerd in de browser die ontworpen om te beschermen tegen tracking, maar zonder sites te breken, met name sites die verwachtten dat opslag van derden zou blijven bestaan.

De functie veroorzaakte problemen op bepaalde sites die specifieke integraties gebruikten, bijv. Eenmalig inloggen. Brave heeft de opslag van een site door derden gewist op het moment dat de site niet meer open was, maar daardoor werkten sommige workflows niet zoals verwacht.

Om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt, heeft Brave een 30 seconden pauze in het proces, waarna de gegevens worden verwijderd.

De vierde en laatste verbetering integreert nieuwe vingerafdrukbeveiliging in de webbrowser.

  • Donkere modus vingerafdrukbeveiliging< /li>
  • Verbeteringen in de bescherming van WebGL-vingerafdrukken.

Je kunt de aankondiging bekijken op de Brave-site.