Den senaste Oculus Quest-uppdateringen låter dig enkelt bjuda in andra att spela

0
13

Oculus lanserar sin v31-programuppdatering till Quest och Quest 2-headset från och med idag och den är fylld med några fina förbättringar av livskvaliteten. Den stora är att det blir lättare att bjuda in vänner och nyligen lagkamrater som inte är vänner att spela ett spel eller uppleva en app tillsammans. När du är i spelet eller i appen kommer du att trycka på Oculus-knappen för att öppna universalmenyn som vanligt, men snart kommer fler appar att visa en ny knapp “Bjud in till app” bredvid knapparna “Fortsätt” och “Avsluta”. Om vänner accepterar din inbjudan kan du se dem i menyn. Denna funktion kommer snart att spelas ut i spel som Beat Saber, Blaston, Demeo, Echo VR, ForeVR Bowl, Hyper Dash, PokerStars VR och Topgolf med Pro Putt.

Om du inte vill korrigera gruppen inom VR, kommer en kommande uppdatering av Oculus-appen på iOS och Android att låta dig skapa en multiplayer-session där och då. För spel och appar som stöds kan du piska upp en länk som kan delas med andra för att gå med i gruppen. Du kan också välja hur länge länken ska vara aktiv. Varje större plattform med en social komponent bör ha intuitiva inbjudningsverktyg som dessa, och jag är glad att se att Oculus gör några framsteg här.

Andra funktioner som kommer i v31 kanske eller inte får lika mycket användning, beroende på hur du använder ditt Quest-headset, men är ändå viktiga . Med uppdateringen får webbläsarappen också möjlighet att spara och fylla i lösenord automatiskt, säkrat med ett upplåsningsmönster. Både upplåsningsmönstret och lösenorden lagras på enheten, säger Oculus i sitt pressmeddelande.

Oculus lägger också till skicka och läsa kvitton till Messenger-appen samt reaktionsemoji – direkt från Facebook. Visserligen bör detta göra det lättare att svara på människor istället för att fumla med det virtuella tangentbordet.

Om du väntar på att v31 ska slå ditt headset, kom ihåg att det kan ta några veckor för att komma fram till din.

Relaterade

Den utvecklare som offentligt gick med på att prova Facebooks VR-annonser håller redan på att backa bort

Ny Oculus Quest-uppdatering lägger till multitasking och trådlös streaming för originalheadset

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here