Modi-regeringen anklagas för att ha spionerat på kritiker och motståndare som använder Pegasus spionprogram

0
8

 Rajiv Rao

Av Rajiv Rao för New Tech for Old India | 22 juli 2021 – 05:07 GMT (06:07 BST) | Ämne: Säkerhet

Just när Narendra Modis hinduistiska nationalistiska regering försöker återhämta sig från utbredd internationell och lokal fördömelse för sin skyldighet i Indiens COVID-apokalyps, hånas det nu för vad vissa kallar Indiens Watergate.

Ett kraftfullt övervakningsverktyg som heter Pegasus, tillverkat av det israeliska företaget NSO och endast licensierat till regeringar, användes enligt uppgift i Indien för att snoopa på mobiltelefoner för upp till 1000 personer under de senaste sex åren, enligt en banbrytande global samarbetsundersökning av ett konsortium som heter Pegasus Project./p>

Projektet omfattade mer än 80 journalister som arbetade för 17 medieorganisationer runt om i världen, inklusive Guardian, Indiens Wire och Washington Post.

Indiska mål var människor från olika yrken, inklusive journalister, politiska motståndare eller kritiker av Modis policy.

Oppositionspartiets ledare Rajiv Gandhi valdes enligt uppgift två gånger för övervakning. Så var också den politiska essen Prashant Kishor, som hjälpte Modi att vinna 2016 års val men har sedan dess blivit kritiker av politiker. Kishore konstruerade nyligen ett fantastiskt nederlag för Modi och BJP i statliga val i Västbengalen, men lite visste han vid den tiden att hans telefon hade hackats fram till den dag den undersöktes för överträdelser, enligt rapporten.

Social rättvisa och arbetsaktivister som har drivit tillbaka mot det de ser är antidemokratiska och regressiva lagar under de senaste åren var enligt uppgift också inriktade på övervakningsverktyget, tillsammans med tibetanska buddhistiska präster, och chefen för Bill och Melinda Gates Foundation .

Sammanlagt listades uppenbarligen cirka 1000 nummer för övervakning men utredningen kunde inte ge en exakt siffra om inte enheter undersöktes.

Den indiska regeringen har kraftigt avvisat rapporten.

“Påståendena om regeringens övervakning av specifika människor har ingen konkret grund eller sanning förknippad med den alls”, säger Indiens elektronikministerium i ett uttalande. “Varje avlyssning, övervakning eller dekryptering av all information genom någon datorresurs görs enligt lagens rätta process.” NSO-gruppen kommer att fortsätta att undersöka alla trovärdiga påståenden om missbruk och vidta lämpliga åtgärder baserat på resultaten av dessa utredningar “.

VAD ÄR PEGASUS?

I grekisk mytologi är Pegasus känt för att vara en vitvingad häst, men idag kan den israeliska spionprogrammet med samma namn nu vara den mer kända av de två.

Spionprogrammet tillåter kunder att hacka in mobiltelefoner och kika in i meddelanden, kameraflöden och mikrofoner – med andra ord en människas hela liv. Utvecklaren av den tekniska NSO säger att den flogar programvaran till regeringar som ett verktyg för att bekämpa terrorism och brottslighet. på.

Washington Post rapporterade emellertid att ett urval av 22 smartphones i Indien för bevis på hacking genom kriminalteknisk analys visade att 10 framgångsrikt hade smittats med Pegasus.

Åtta av de återstående 12 telefonerna testades som otillräckliga men var alla Android-telefoner, som tydligen inte loggar den information som krävs för att upptäcka intrånget.

Sammantaget har 50 000 sådana telefonnummer runt om i världen som tillhör politiker, domare, advokater, lärare och andra uppenbarligen utnyttjats av olika regeringar. Bahrain, Kazakstan, Mexiko, Marocko, Rwanda, Saudiarabien, Ungern, Förenade Arabemiraten och Indien.

Banken med 50 000 siffror runt om i världen nås först av den ideella journalistorganisationen Forbidden Stories and Amnesty Internationellt innan de båda senare ropade i medieorganisationer för att vara en del av Pegasus-projektet.

Forbidden Stories samordnade utredningen medan Amnestys Internationals säkerhetslaboratorium ledde de rättsmedicinska analyserna.

Medan den indiska regeringen kraftigt motbevisade rapporten, har observatörer påpekat att alla planer på att snoopa medborgarna måste godkännas av senior tjänstemän vid inrikesministeriet, vilket innebär att de inte behöver rättslig tillsyn för att fortsätta.

RELATERAT TÄCKNING

Med Modi som klämmer på Twitter kan Indiens kärlek till big tech sluta

Twitter märker Indiens nya innehållsblockerande befogenheter som ett hot mot yttrandefrihetenIndien uppmanar sociala medieplattformar att ta bort COVID-19-innehåll med “Indian variant” -etikett – Modi-regeringen kväver oenighet mot Indiens COVID-apokalyp med sociala medieblock – WhatsApp stämmer Indien när Modis drakoniska lagar för digitala medier sparkar i
Twitter följer indiska regerings order att blockera hundratals konton
Varför är indiska bönder så upprörda av Reliances agritech-planer?
Indien beordrade att se över upphävande av internettjänster i Kashmir

Relaterade ämnen:

Indien Security TV Data Management CXO Data Centers  Rajiv Rao

Av Rajiv Rao för New Tec h för Gamla Indien | 22 juli 2021 – 05:07 GMT (06:07 BST) | Ämne: Säkerhet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here