Nu äger Salesforce officiellt Slack

0
13

Cloud computing-giganten Salesforce har slutfört sitt förvärv av Slack, en affär på 27,7 miljarder dollar som lägger till meddelandeprogrammet i sin svit av företagsprogramvara utan att omedelbart ändra Slacks funktionalitet, varumärke eller ledarskap.

Salesforce-vd Marc Benioff sa i ett uttalande att “Tillsammans definierar vi framtiden för företagsprogramvara och skapar det digitala huvudkontoret som gör det möjligt för varje organisation att leverera kund- och medarbetarsucces var som helst.”

Medan Slack inte riktigt har dödat e-post, har det uppmärksammats från giganter som Microsoft, företaget som Slack grundare och VD Stewart Butterfield kallade “ohälsosamt upptagen av att döda oss” i ett samtal med The Verge förra året.

Relaterat

Slack CEO Stewart Butterfield om att konkurrera med Microsoft, framtidens arbete och hantera alla dessa meddelanden

“I ett annat universum där Slack är oerhört framgångsrikt under de närmaste två åren och 98 procent av kunskapsarbetarna använder Slack, spelar det någon roll för Microsoft eftersom e-postens relativa betydelse minskar enormt,” sa Butterfield.

Nu går Slack från en uppstartande oberoende utmanare till en konsoliderad konkurrent på jämn nivå. Som Box-vd Aaron Levie sa till Casey Newton efter det att affären tillkännagavs, “Den enda fördelen Microsoft har är distribution, och så nu har de neutraliserat fördelen … de kan faktiskt uppfylla det ultimata löftet om möjligheten eftersom de har 10 gånger mängden säljare som kan distribuera den här saken till företag runt om i världen. ”

Salesforce har kallat sina anställda som arkitekter med en fjärrvänlig strategi, och med Slack i fickan kommer den att försöka dominera när andra företag går i den riktningen. För att svara på frågan om vad som händer nästa, planerar Butterfield och Salesforce COO Bret Taylor den 17 augusti ett evenemang “för att dela mer om hur de två företagen skapar en kraftfull plattform för den digitala första, arbeta var som helst världen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here