Spotify testar en mindre restriktiv annonsstödjande nivå som kostar $ 0,99 per månad

0
18

Spotify Plus är en ny prenumerationsnivå på $ 0,99 som testas av streamingtjänsten som kombinerar delar av sina befintliga gratis- och premiumnivåer. Planen innehåller fortfarande annonser som Spotifys gratis nivå, men det sätter inga gränser för antalet spår du kan hoppa över per timme. Användare kan också välja vilka specifika låtar de vill lyssna på, snarare än att de mestadels är begränsade till blandning i album och spellistor. Den nya Spotify Plus-nivån är en tiondel av kostnaden för Spotifys obegränsade annonsfria Premium-nivå, som för närvarande kostar 9,99 dollar i månaden.

Spotifys gratis nivå har funnits i sin nuvarande form sedan 2018. Det låter inte användare hoppa över mer än sex spår i timmen, och låter dem bara välja och lyssna på specifika spår från 15 utvalda spellistor, allt från redaktionellt valda spellistor till algoritmiskt genererade samlingar som “Discover Weekly” och “Daily Mix”. Utanför dessa spellistor kan gratisanvändare bara lyssna på blandade spår. Den nya Spotify Plus-nivån är ett relativt billigt sätt att minska några av dessa begränsningar.

 Spotify Plus stöds av annonser, men kommer med en prenumerationskostnad. Bild: Spotify
 In-app-annonser för nivån har också visats för vissa användare. Skärmdump: Spotify

Nyheter om den nya testnivån delades ursprungligen med The Verge av en läsare (tack, Gustovo!) Och bekräftades senare av Spotify i ett uttalande. “Vi arbetar alltid med att förbättra Spotify -upplevelsen och vi utför rutinmässigt tester för att informera våra beslut”, säger en talesman. “Vi genomför för närvarande ett test av en annonsstödd prenumerationsplan med ett begränsat antal av våra användare.”

Spotify varnade dock för att det inte finns någon garanti för att den nya nivån kommer att lanseras i sin nuvarande form. ”Vissa tester banar väg för nya erbjudanden eller förbättringar medan andra kanske bara ger lärdom. Vi har för närvarande ingen ytterligare information att dela. ”

Spotify har en historia av att testa nya funktioner år innan de faktiskt lanseras, om de någonsin släpps. Det bästa exemplet på detta är förlustfri ljudströmning, som Spotify testade så långt tillbaka som 2017. Även om tjänsten officiellt tillkännagav sin förlustfria “HiFi” -nivå tidigare i år, är den fortfarande inte tillgänglig. Andra tester inkluderar Snapchat-liknande berättelser för utvalda spellistor och visuella citatkort för podcaster, som båda inte längre verkar vara synliga i appen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here